DIVERSE ACTIVITEITEN
OP DE VELUWE

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

De Veluwe. Welk beeld roept het bij jou op? Wilde zwijnen? Herten? Wolven misschien? Of bloeiende, paarse heide? Welke associatie je ook hebt bij de Veluwe – het is een stukje van Nederland waar je kan onthaasten. Perfect voor een rustgevend dagje uit in de natuur. Hier worden de dorpen en steden omringd door bossen en heide, natuur waar het wild het voor het zeggen heeft. Maar naast genieten van natuur, zijn er nog meer activiteiten op de Veluwe. Denk aan gezellige activiteiten in Arnhem en omgeving, en activiteiten nabij Ede. We geven vijf tips voor een dagje Veluwe!

Dagje Veluwe: natuuractiviteiten en bezienswaardigheden

Op de Veluwe kan je het hele jaar door dagjes uit plannen. De mogelijkheden qua activiteiten zijn bijna eindeloos. Iets sportiefs? Iets met natuur? Cultuur? Dieren? Shoppen? Hieronder vijf tips!

Tip #1. Wandelen of fietsen
Een dagje weg naar de Veluwe? Daar hoef je niet meteen de portemonnee voor te trekken. Je kan namelijk heerlijk fietsen én wandelen op de Veluwe. De mooiste wandel- en fietsroutes hebben we voor je verzameld. Klik hieronder door naar onze blogs, waarin we verschillende routes beschrijven.
Wandelen op de Veluwe: wandelroutes Veluwe
Fietsen op de Veluwe: fietsroutes Veluwe

Tip #2. Kunst en natuur
De natuur is kunstig. Dus waarom geen kunst in de natuur? Dat moeten ze bij het Kröller-Müller Museum hebben gedacht. Dit museum ligt midden op de Veluwe, in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Bekijk schilderijen van Van Gogh, Monet, Picasso en Mondriaan. En wandel door de beeldentuin; met honderdzestig sculpturen op 25 hectare is dit een van Europa’s grootste beeldentuin! In het restaurant van het Kröller-Müller museum kan je terecht voor een koffie of lunch.

Extra leuk: fiets vanaf de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe naar het museum! Bij de drie ingangen staan witte fietsen die je, mits in het bezit van een dagkaart, gratis mag lenen. Bos, heide, grassen en zand – je komt het allemaal tegen onderweg.

Tip #3. Paleis het Loo
Dompel jezelf onder in de historie van het koningshuis: ga Paleis het Loo bezoeken! Dit paleis vind je in Apeldoorn, ten noorden van Arnhem. Waan je in een andere tijd in de ingerichte kamers en zalen en beeld je in hoe de Oranjes hier drie eeuwen lang leefden. Flaneer ook door de barokke tuinen en bekijk de stallen en koetshuizen die Koningin Wilhelmina liet bouwen. Tijdens je bezoek kan je in het restaurant van Paleis het Loo lekker lunchen of brunchen.

Tip #4. Dierentuin
Burgers’ Zoo dankt zijn naam aan oprichter Johan Burgers. In deze dierentuin, die ten noorden van Arnhem in het bos ligt, ontdek je exotische dieren in verschillende leefomgevingen: park, bush, safari, oceaan, mangrove, rimba en desert. Tussendoor kan je voor een hapje en drankje terecht in het restaurant van Burgers’ Zoo. Ook op een regenachtige dag is deze dierentuin een prima activiteit, want veertig procent van het park is overdekt.

Tip #5. Dagje Arnhem
Arnhem is dé stad van de mode. Tijdens je dagje weg in Arnhem kan je naar hartenlust kleding passen en vervolgens met al je nieuwe aankopen neerploffen op een terrasje. Bezoek ook de luxe boetiekjes in het Modekwartier, een creatieve modewijk die vergelijkbaar is met ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam.

De Veluwe ontdekken bij de Ginkelse heide & Planken Wambuis

Maar ook kan je de omgeving van ons restaurant Planken Wambuis ontdekken. De Verlengde Arnhemseweg, waaraan je ons restaurant vindt, loopt van Ede naar Arnhem. Ten noorden van deze weg vind je het gelijknamige natuurgebied Planken Wambuis, en ten zuiden de Ginkelse heide. Zowel Planken Wambuis als de Ginkelse heide zijn op loopafstand van ons restaurant.

Ook ten noorden van de Verlengde Arnhemseweg, maar dan vlakbij Ede, vind je het Edese bos. Dit is een van de oudste bossen in Ede en omgeving; het werd in 1512 al genoemd in een ‘boswet’. Zowel dit bos als de hierboven genoemde natuurgebieden, kan je op de fiets of te voet verkennen. Er zijn dus genoeg activiteiten in Ede en omgeving vandaag de dag!

Wild eten op de Veluwe bij Planken Wambuis

Welke activiteit je ook beleeft, je begint of eindigt je dagje uit natuurlijk bij restaurant Planken Wambuis. Ons wildrestaurant is een van de bekendste restaurants op de Veluwe. Hier kan lunchen, brunchen en dineren. Ook kan je bij ons in het wildseizoen (van half oktober tot en met januari) wild eten op de Veluwe. En je hoeft er niet ver voor om te rijden; ons restaurant nabij Arnhem ligt buiten het centrum, in de bossen, vlakbij de A12 en A50. Het ideale restaurant na je bezoek aan het Kröller-Müller museum, Burgers’ Zoo of Paleis het Loo. Kortom: de perfecte afsluiting van alle activiteiten in en rondom Arnhem!

RESERVEER
DIRECT