FIETSEN
OP DE VELUWE

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Al fietsend kan je de mooiste streken van Nederland verkennen. Zo ook door te fietsen op de Veluwe. Met de (elektrische) fiets zoef je door een landschap dat steeds weer verandert. Over mooie geteerde of betonnen fietspaden en soms over slingerende bospaadjes. Waar je fietstocht je ook heen brengt, op de Veluwe fietsen is nooit saai. Je eigen fiets niet bij de hand tijdens je dagje uit of vakantie? Bezoek dan het Nationaal Park de Hoge Veluwe waar je gratis fietsen kan lenen (mits in bezit van een dagkaart). Of huur een (OV-)fiets. Hieronder tips van ons – restaurant Planken Wambuis – voor als je gaat fietsen in de Veluwe.

Ontdek natuurgebied Planken Wambuis op de fiets

Het gelijknamige natuurgebied rondom ons restaurant kan je goed op de fiets verkennen. Tijdens het fietsen door Planken Wambuis zie je veel van de Veluwe: bossen, heide en landgoederen.

De fietsroute Planken Wambuis is 57 kilometer lang en duurt ongeveer vier uur. De route gaat om het Nationale Park de Hoge Veluwe heen en door Nationaal Park Veluwezoom. Het start- en eindpunt van deze fietsroute is ons restaurant: Verlengde Arnhemseweg 146 in Ede. De route kan je eenvoudig volgen aan de hand van de onderstaande knooppunten die je van tijd tot tijd op een bordje langs het fietspad tegenkomt.

Knooppuntenroute fietsen vanaf restaurant Planken Wambuis: 12 (restaurant Planken Wambuis) – 70 – 5 – 40 – 4 – 55 – 3 – 92 – 24 – 67 – 17 – 68 – 32 – 82 – 86 – 23 – 13 – 14 – 49 – 31 – 84 – 63 – 12 (restaurant Planken Wambuis)

Fietsen vanaf Ede of Arnhem

Je hoeft niet per se over een eigen fiets te beschikken om te fietsen in de Veluwe. Zo kan je door het Nationale Park de Hoge Veluwe fietsen op een van de 1.800 beroemde witte fietsen. Zo’n fiets kan je voorbij de entree gratis lenen bij de drie ingangen van het park: Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Vervolgens kan je in het park veertig kilometer aan fietspaden verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar het Kröller-Müller museum in het park, of geniet van al het moois dat de Hoge Veluwe biedt: oude bossen, natte en droge heidevelden, en zandverstuivingen.

Tip: het Nationale Park de Hoge Veluwe organiseert ook regelmatig wandel- en fietsexcursies!

Ook kan je een fiets huren bij een fietsenwinkel, of op een (elektrische) OV-fiets stappen bij het NS-station Ede-Wageningen of Arnhem. Zowel vanaf station Ede-Wageningen als station Arnhem centraal is het een half uurtje fietsen naar ons restaurant Planken Wambuis. Terwijl je hier de fietsroute nog eens rustig bestudeert, kan je genieten van een koffie met wat lekkers erbij. Ook kan je de elektrische fiets bij ons voor de deur opladen.

Heerlijk wild eten na het fietsen op de Veluwe

Na het fietsen in en nabij Ede of Arnhem (of voor het fietsen, wil je een energieke start van de fietstocht), verwelkomen we je graag in ons restaurant Planken Wambuis aan de Verlengde Arnhemseweg 146. Plof neer op ons bosrijke terras, of neem plaats in ons behaaglijke wildrestaurant. Al in de middag kan je uitgebreid tafelen; dagelijks vanaf 12.00 uur is onze keuken geopend voor lunch, borrel en diner. Ook kan je bij ons in het officiële wildseizoen (van half oktober tot en met januari) wild eten. Een fijne fietsdag!

Tip! In ons restaurant hebben we nog meer wandelroutes. Je kan ze gratis meenemen – vraag onze bediening ernaar!

Lees ook onze blog met 3 fietsroutes op de Veluwe 

RESERVEER
DIRECT