WANDELEN
OP DE VELUWE

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Wandelen. Waar kan dat beter dan op de Veluwe? In deze landsstreek, het op een na grootste natuurgebied van Nederland, loop je door een gevarieerd landschap. Met bos, heide en zandvlakten. Met een beetje geluk zie je zelfs wild! Of je nu wilt wandelen in Arnhem of nabij deze hoofdstad van Gelderland, of wilt wandelen in de gemeente Ede – de Veluwe biedt volop mogelijkheden. Wandelen op de Veluwe is altijd boeiend!

Wandelen in natuurgebied Planken Wambuis op de Veluwe

Eén van de plekken waar je op de Veluwe mooi kan wandelen, is in het natuurgebied Planken Wambuis. Dit gebied bevindt zich precies tussen Arnhem en Ede in; een prima optie voor als je wilt wandelen in de buurt van Arnhem. Op de gemarkeerde wandelroute vind je een uitkijkpunt, waarvandaan je uitkijkt op een graasweide voor wild. Ben je hier muisstil, dan kan je er zo maar reeën zien grazen! En kom ook zeker eens in de bloeiende natuur van Planken Wambuis wandelen in de nazomer, wanneer de heide paars kleurt.

De wandelroute door Planken Wambuis is 8 kilometer lang, en is gemarkeerd met grote stenen met een gele stip. Op twee punten kan je starten, waarvan één startpunt schuin tegenover ons restaurant Planken Wambuis is, bij de parkeerplaats van de Planken Wambuisweg. Wat je allemaal precies tegenkomt tijdens het wandelen in natuurgebied Planken Wambuis, lees je op de website van Natuurmonumenten.

Treinen en wandelen vanaf Ede-Wageningen

Ga je een dagje treinen en wandelen? Bij station Ede-Wageningen kan je een OV-fiets huren (alleen met het OV-fietsabonnement op je OV-chipkaart). Vanaf hier is het een half uurtje fietsen naar restaurant Planken Wambuis. Bij ons kan je de OV-fiets parkeren en de wandeltocht aanvangen. Ga je niet wandelen in Ede, maar ga je voor een lange fietstocht? Dan is ons restaurant ook een geschikte uitvalsbasis, want bij ons kan je de elektrische (OV-)fiets opladen.

Combineer wandelen op de Veluwe met heerlijk wild eten

Een flinke wandeltocht maakt hongerig en dorstig. Of het nu herfstig weer is, of een stralende zomerdag. Reden genoeg om het wandelen bij Ede te combineren met een stevige maaltijd bij restaurant Planken Wambuis. Hier bestel je ’s middags al waar je zin in hebt: een lichte lunch of een stevige, warme maaltijd – dagelijks vanaf 12.00 uur is onze keuken open. En in het officiële wildseizoen (van half oktober tot en met januari) kan je zelfs wild eten.

Omdat ons restaurant schuin tegenover de parkeerplaats van de Planken Wambuisweg ligt – een van de startpunten van de wandelroute door natuurgebied Planken Wambuis – zijn wij vanzelfsprekend de perfecte uitvalsbasis voor jouw dagje wandelen op de Veluwe.

Tip! In ons restaurant hebben we nog meer wandelroutes. Je kan ze gratis meenemen – vraag onze bediening ernaar!

Sluit je wandeling op de Veluwe af met Planken Wambuis

Handig is dat ons restaurant heel centraal ligt, dicht bij de snelwegen A12 en A50. Dus of je nu gaat wandelen in Ede, of in de buurt van Arnhem gaat wandelen, je kan na het wandelen bij Planken Wambuis neerstrijken. Plof bij mooi weer neer op ons bosrijke terras, of nestel jezelf in een van de lederen stoelen in ons wildrestaurant. Of je nu wilt lunchen, dineren of borrelen, bij restaurant Planken Wambuis verwelkomen we je graag. Een fijne wandeldag!

Lees ook onze blog met 6 x de mooiste wandelroutes op de Veluwe.

RESERVEER
DIRECT