
BEKIJK DE
MENUKAARTEN
LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · HIGH BEER · DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · VERGADEREN · GROEPEN · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50
LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA
HIGH-WINE · HIGH-BEER
DINER · RECEPTIE
INTERNET · TERRAS
VERGADEREN · GROEPEN
GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50
Brood
Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende beleg variaties:
- Gezond 9.5
achterham | kaas | scharrelei | tomaat | komkommer
(tevens vegetarisch mogelijk)
- Huisgemaakte tonijnsalade 12.5
tonijn | appel | scharrelei
- Vitello12.5
kalfsmuis | truffel mayonaise | zongedroogde tomaat
- Zalm 12.5
gerookte zalm | vadouvan | spinazie
- Brie 11.5
brie | honing | walnoot
Salades
- Salade zalm 16.5
gerookte zalm | vadouvan | spinazie
- Krokante kip16.5
zoetzure groenten | soja-mayonaise | sesamzaad
- Salade vitello 16.5
kalfsmuis | truffel mayonaise | zongedroogde tomaat
- Salade brie 16.5
brie | honing | zongedroogde tomaat | walnoot
(vegetarisch)
Lunchgerechten
- Wrap 11.5
hummus | sla | komkommer | tomaat | scharrelei |avocado | kipfilet
- Vegetarische wrap 9.5
hummus | sla | komkommer | tomaat | zoetzuur | ei | avocado
- Clubsandwich Planken Wambuis 12.5
kipkerrie salade | ei | spek | sla
- Uitsmijter van scharreleieren v.a 9.5
licht of donker Waallander biologisch
kaas | ham | spek
dan wel een combinatie van deze toevoegingen
- Black Angus hamburger18.5
potato-bol van Carl Siegert | cheddarkaas | spek | sla | tomaat
- Visliefhebberij 19.5
verschillende mootjes vis (graat-arm) | remouladesaus | frites | salade
- Spies van kipsaté 17.5
atjar | geroosterde uitjes | cassavechips | pindasaus | frites of brood
Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood
- met kaas 6.5
- kaas | achterham 7.5
- brie | honing8.5
Kroketten
TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN
- biologisch Waallander brood 9.5
licht of donker
mosterd
- boerenfrieten 9.5
mosterd | mayonaise
Soepen
Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht
- Runderbouillon 8.5
heldere bouillon | lente ui | pulled beef
- Doperwtensoep 8.5
doperwten | crème fraîche | reepjes gerookte paling
(tevens vegetarisch mogelijk zonder reepjes gerookte paling)
- Soep van de Chef! 8.5
Specialiteiten
- Proeverij Planken Wambuis 19.5
kleine voorgerechtjes van de kaart | kopje soep
- Charcuterie van het seizoen 17.5
diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui
voor bij een apéritief of als entrée om te delen
(voor 2 personen)
Entree
- Ovenvers Turks brood 6.5
olijfolie | tapenade | aioli
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.
Voorgerechten
- Carpaccio16.5
rundercarpaccio | Sicilian pesto | pecorino | rucola | zonnebloempitten
- Lam14.5
lamsham | doperwten-hummus | groene asperges | baharat
- Kalfsmuis14.5
dungesneden kalfsmuis | seizoenssalade | passievruchtenvinaigrette
- Zalm16.5
gerookte zalm | quinoa | vadouvan | spinazie
- Geblakerde prei14.5
gebrande prei | Pecorino | gerookte amandel
- Krab15.5
salade van krab | avocado | cocktailschuim
- Sucade16.5
rundersucade | rösti | eigen jus
- Gamba16.5
gamba’s | romige chili-limoensaus | lime leaf | gember
Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen
VIS
- Zeewolf 26.5
zeewolffilet | pancetta | beurre blanc | groene kruiden
- Gamba 27.5
gamba’s | romige chili-limoensaus | lime leaf | gember
- Tonijn 28.5
gegrilde tonijnsteak | teriyakisaus | lente-ui
VLEES
- Lamscurry24.5
massaman curry | kokos | kaneel | gember | koriander
- Kalfslever26.5
kalfslever | geconfijte rode ui | spek | appel
- Varkensrack27.5
gegrilde varkensrack | jus met Pedro Ximenez | ca.300 gram
- Eend 28.5
eendenborst | jus met witte port | abrikoos
- Steak29.5
USA black angus steak | stroganoff saus | vodka
VEGETARISCH
- Gnocchi 19.5
tomatensaus | salie | seizoensgroenten | mozzarella
- Tandoori19.5
geroosterde groenten | garam masala | yoghurt | jackfruit | naanbrood
BIJGERECHTEN - GARNITUREN
Hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend bordgarnituur.
- Frites | mayonaise 4.5
- Roseval aardappels uit de oven4.5
- Seizoensgroenten4.5
- Mayonaise | ketchup0.75
Voor de kleintjes
- Tomatensoep 5.5
- Carpaccio 10.5
- Pannenkoek 7.5
met stroop
- Kroket of frikandel 7.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Pasta Bolognese 9.5
- Kipschnitzel of kipspies10.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Vis van de Chef13.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Kinderijsje 5.5
met een verrassing uit de mand
Desserts
- Blueberry cheesecake 9.5
roomkaas | oreo | blauwe bessen | yoghurtijs
- Banaan-rum cake9.5
banaan | amandel | rum | bananenijs
- S’mores brownie9.5
chocolade brownie | marshmallow | karamelijs
- Tiramisu Cointreau 9.5
mascarpone | lange vingers | koffie | Cointreau | espresso-ijs
- Trifle9.5
red velvet cake | witte chocolade ganache | framboos | frambozen sorbetijs
- Friandises 7.5
zoete lekkernijen | espresso | koffie | cappuccino of thee
- Dessertvariatie 9.5
- Samen delen 18.5
dessertvariatie (2p)
- Dame Blanche 7.5
vanille-ijs | chocoladesaus | slagroom
- IJsvariatie 3 per bol
Naar keuze twee of drie bolletjes ijs
keuze uit: vanille | yoghurt | banaan | karamel | espresso | frambozensorbet
Kaasplank
- Kaasplankje 15.5
Selectie van verschillende kazen
amandelbrood | appelstroop
Speciale koffie
- Planken Wambuis koffie 8.5
Frangelico
- Irish koffie 8.5
Irish whiskey | bruine suiker
- Spanish koffie 8.5
Tia Maria of Licor 43
- French koffie 8.5
Grand Marnier of Cointreau
- Italian koffie 8.5
Amaretto
Vraag ons ook naar onze
cognacs & whiskeys!
BORRELHAPJES
- ‘Plank Wambuis’ 22.5
Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur | Turks brood met dips
- Borrelplank 16.5
Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur
- Charcuterie van het seizoen (2p) 17.5
Diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | amsterdamse ui
- Gemengd bittergarnituur (10 st.) 11.5
Kaassoufflés | vlammetjes | gehaktballetjes | kipnuggets | bitterballen
- Runderbitterballen 8.5
8 stuks | mosterd
- Bietenballen (vega) 8.5
- Portie Reypenaer kaas 8.5
- Turks brood6.5
Olijfolie | tapenade | aioli
- Olijven 5
Iets lekkers erbij?
- Ambachtelijke appeltaart 4.75
- Yellow velvet taart4.75
met abrikozen, passievruchten en cream cheese
- Seizoenstaart 4.75
een wisselende keuze, informeer ernaar!
- met slagroom + 0.75
Koude dranken
- Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje 3.25
- Pepsi cola | Pepsi Max | Sisi | 7-up 3.25
- Sourcy mineraalwater - 0.25 l 3.25
- Sourcy mineraalwater - 0.75 l 6.25
- Verse jus d’orange 4.5
- Rivella | ginger ale 3.25
- Lipton Ice tea sparkling | Lipton Ice tea green 3.25
- Tomatensap | appelsap 3.5
- Chocomel | fristi | appelsap (kids) 3.25
- Melk | karnemelk 2.5
Warme dranken
- Koffie of espresso 3.25
- Cappuccino of koffie verkeerd 3.5
- Latte macchiato 3.75
- Dubbele espresso 4
- Flat White 4.5
Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!
- Warme chocolademelk 3.5
- Thee met verse gember en citroen 3.25
- Verse munt thee* 3.25
- Verse theesoorten* 3.25
English Breakfast
Jasmine Mao Feng
China Green Gunpowder
Rooibos African Orange
Kamille kruiden
Bosvruchten
Verveine citroen
*Altijd met honing, suiker, citroen en een stroopwafel!
Witte wijnen
Grüner Veltliner dac Organic ‘Ried Reipersberg’36.5
- Weinviertel | Oostenrijk
Een elegant Grüner Veltliner. Aroma’s van kruiden. groen peper en gele pruimen. Sappig van smaak met heerlijke zuren en rijpe appel. Een droge en soepele witte wijn. Prima als aperitief of lekker bij risotto.
Chardonnay ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola37.5
- Californië | USA
De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze droge, soepele en tegelijk licht romige wijn, met heerlijk tropisch fruit en vleugjes van vanille en karamel.
Turmhof Pinot Grigio Tiefenbrunner36.5
- Alto Adige | Italië
Een helder goudgele Pinot Grigio van hoog niveau uit Zuid-Tirol: fris, vol en elegant. met levendige zuren en prettige aroma’s van wit fruit en witte bloemen. De smaak is zuiver en aangenaam. Subtiele toon van houtrijping.
Sancerre Blanc aop ‘Les Baronnes’37.5
- Loire | Frankrijk
Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt op basis van druiven uit de wijngaarden tussen de Chavignol en Sancerre. Rijp en exotisch Sauvignon, ananas, grapefruit, passievrucht, rijk en vol, fijne zuren, lekker droog, zachte zuren. Een droge witte wijn en geroemd als lekker aperitief.
Meursault aoc Pascal Clement65
- Bourgogne | Frankrijk
Deze Meursault Village van Pascal Clément is gemaakt van druiven van een wijngaard in de Côte de Beaune. Het unieke terroir zorgt voor de mooiste witte wijnen van de wereld. Fraaie rijpe tonen met noten en een toets honing op de achtergrond. De smaak is rond met een vette afdronk.
Rode wijnen
Ribera del Duero do ‘Sembro’32.5
- Ribera | Spanje
Krachtige geur, intens en verleidelijk, veel vanille, mooi getoast hout, met kersen en pruimen, mooi mondvullend, romig, verleidelijk en soepel, heerlijk fruit, maar ook een aangename, zwoele kruidigheid en heerlijke ronde tannines.
Zinfandel ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola36.5
- Californië | U.S.A.
De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze krachtige en diep robijnrode Zinfandel, zowel qua intense smaak als geur een ‘plaatje’, met tonen van confiture, peper, room en kruidigheid.
Malbec ‘La Consulta’ Catena Zapata34.5
- Mendoza | Argentinië
Een unieke wijn in deze prijsklasse, met een lange historie. De geur kenmerkt zich door indrukken van rijp fruit als -bosbessen en kersen. Droog, mooi rokerig en met een volle, rijpe en fluwelen smaak.
Pinot noir igp ‘Bis by Biscaye’32.5
- Languedoc Roussillion | Frankrijk
Robijnrode kleur. Een aromatische en doordrinkbare pinot noir met tonen van kersen, frambozen en zoete specerijen.
La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore Tedeschi47.5
- Veneto | Italië
Eén van de krachtigste wijnen van het befaamde wijnhuis -Tedeschi, robijnrood van kleur. De Corvinone en Corvina -druiven geven deze topwijn uit het Valpolicella-gebied een intense geur van onder meer confiture, zoet fruit, pruimen, vanille en bloemen. De smaak is stevig, heerlijk rijp en -uitstekend in balans.
Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc57.5
- Rhône | Frankrijk
Château de la Gardine staat internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De ‘Tradition’ is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma’s, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van ‘les garrigues’, de wilde struiken die naast de wijngaarden groeien. Een stevige wijn met klassieke aroma’s van donker fruit en viooltjes met een elegante structuur, een goede zuurgraad en een afdronk die maar blijft duren.
Dessertwijnen
Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?
- Pastora Pedro Ximenez, Bodegas Barbadillo | Jerez, Spanje 5.25
- Moscato Douro, Quinta Do Portal | Douro, Portugal 5.25
- Fine Ruby of White, Quinta do Portal 4.25
- 29 Grapes Reserve Ruby Port, Quinta do Portal 4.75
- Late Bottled Vintage, Quinta do Portal 5.75
Open wijnen
WIT
Sauvignon Blanc Deakin Estate
Victoria | Australië per glas 5.25 | per fles 26.5
Een rijpe stijl van de Sauvignon: geurig en met aroma’s van tropisch fruit, perzik, citrus en een vleugje gras. De smaak is vol en krachtig, met een inzet van het fruit, ondersteund door het hout.
Chardonnay Deakin Estate
Victoria | Australië per glas 5.25 | per fles 26.5
Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond, mooi ondersteund door het hout, met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken.
Verdejo josé Pariente
Rueda | Spanje per glas 6.9 | per fles 34.5
Eén van de beste Verdejo wijnen uit Rueda: complex, fris en een prachtige lichte kleur. Aroma’s van fruit als citrus en passievrucht maken deze wijn samen met een verfijnde kruidigheid tot zeer elegant, met een lange en geconcentreerde afdronk.
MOUSSEREND
Cava do Brut ‘Rigol’
Penedes | Spanje 6.25 | per fles 29.5
Feestelijke bubbel voor elke dag. Vriendelijke cava, met een klein zoetje, die van elke borrel een feestje maakt. Fris, fruitig, zacht en vriendelijk. Een echte allemansvriend, die het ook perfect doet bij allerlei hapjes en voorgerechten.
Moët & Chandon, Champagne 79.5
- Epernay | Frankrijk
Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!
ROSÉ
Clobanel Rosé Pays d’Oc igp per glas 5.25 | per fles 26.5
Languedoc - Roussillon | Frankrijk
Het is een open rosé met daarin zoet fruit, frambozen en bramen, geurig, verleidelijk bloemig en breed. Mondvullende en krachtige rosé. Sappig fruit, mild en zeker verleidelijk, met een fris zuurtje na maar zeker niet te strak eerder levendig.
Côte d’Aix-en-Provence aop Organic ‘Château du Seuil’ per glas 7.5 | per fles 37.5
Provence | Frankrijk
Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé.
ROOD
Shiraz Deakin Estate per glas 5.25 | per fles 26.5
Victoria | Australië |
Een diep granaatrode wijn die barst van het fruit, in combinatie met de bekende kruidigheid van de Shiraz en daardoor een mooie rijpe geur. Rijk van smaak, met daarin mooi verweven hout.
Merlot Luc & Jackper glas 5.25 | per fles 26.5
Languedoc - Roussillon | Frankrijk
Deze wijn is robijnrood van kleur en wordt vergezeld door een schitterend aroma van bosbessen en kersen, met een kruidige ondertoon. De wijn is zwoel van smaak en heeft een stevige structuur.
Montepulciano d’Abruzzo dop ‘Amaranta’ per glas 7.5 | per fles 37.5
Abruzzo | Italië
Vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen, marasquin-kersen, uitgesproken van karakter, sappig, rijk en stoer. Fluwelig. Mooi bij rood vlees van de grill, wildgerechten en belegen of oude kazen.
Alcoholvrije ‘wijnen’
per Piccolo (ca. 1.5 glas) 5.75
Riesling Druivensap
De Riesling druiven komen uit Rheinhessen en leveren een zeer verfijnd druivensap. In het gehele proces van wijngaard, oogst tot persing worden de hoogste kwaliteitsnormen in acht genomen. Het sap wordt gekenmerkt door frisse aroma's en delicate tonen als appel, citroen en perzik.
Rhabarbernektar
Voor het sap voor deze rabarbernectar worden twee rabarberrassen gebruikt: The Sutton en Frambozen. Deze worden geteeld door een kleine boer in het Rijnland. De twee rassen hebben rode stengels, hebben een delicaat aroma en geven het sap een lichtroze tint.
Mousserende appel, rode bessen en frambozen
Een fris en fruitig alcoholvrij aperitief. Met frisse bessen aroma's, een glas vol lentegeuren. De rode bessen geven deze Frucht-Secco mooie zuren, de appels sappigheid en frambozen zorgen voor de fruitigheid.
Lunchen of dineren met een 3 gangen menu
Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.
Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?
Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.
Onze specialiteit: wild
Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.
Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe
Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.
Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?
Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!
Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.
Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.
RESERVEER
DIRECT



