BEKIJK DE 
MENUKAARTEN

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Brood

Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende belegvariaties:

  • Gezond 8,50

met boerenachterham, boerenkaas, scharrelei, tomaat en komkommer (tevens vegetarisch mogelijk zonder boerenachterham)

  • Huisgemaakte tonijnsalade 9,50

met stukjes Granny Smith appel en scharrelei

  • Vitello tonnato 11,50

met tonijnmayonaise, kappertjes en zongedroogde tomaten

  • Ambachtelijk gerookte zalm 11,50

met zoetzure komkommer en citroenmayonaise

  • Lamsham 11,50

met Baharat-mayonaise

Salades

  • Salade met gerookte zalm 15,50

met zoetzure komkommer en citroenmayonaise

  • Salade krokante kip15,50

met zoetzure groenten, sesamzaad en soja-mayonaise

  • Salade vitello tonnato 15,50

met tonijnmayonaise, kappertjes en zongedroogde tomaten

  • Salade geitenkaas 13,50

met walnoten en frambozen-dressing
(vegetarisch)

Bovenstaande salades worden geserveerd met tomaat, komkommer, croutons en zuurdesem brood met boter

Lunchgerechten

  • Wrap 9,50

met hummus, sla, komkommer, tomaat, scharrelei, avocado en boerenkipfilet

  • Vegetarische wrap 8,50

met hummus, sla, komkommer, tomaat, scharrelei en avocado

  • Clubsandwich Planken Wambuis 9,50

belegd met gerookte scharrelkipfilet, sla, tomaat, salade van scharrelei en gerookt spek

  • Uitsmijter van scharreleieren v.a 8,50

op licht of donker Waallander biologisch brood met boerenkaas, boerenachterham of spek - dan wel een combinatie van deze toevoegingen

  • Herten-Black Angus burger 16,50

geserveerd op een potato-bol van Carl Siegert, met cheddarkaas, gerookt spek en onze eigen hamburgersaus; tevens geserveerd met boerenfrieten

  • Visliefhebberij 18,50

verschillende gebakken mootjes vis (graat-arm) met remouladesaus, boerenfrieten en salade (apart geserveerd)

  • Spies van kipsaté 16,50

Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood

  • met boerenkaas 5,75
  • met boerenkaas en boerenachterham 6,75
  • met Gruyère en uienmarmelade 6,50

Kroketten

TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN

  • met biologisch Waallander brood 9,50

licht of donker

  • met boerenfrieten 9,50

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Ossenstaartbouillon 8,50

met beukenzwammen, groene kruiden en Madeira

  • Geroosterde bospeensoep 8,50

met kerrie, komijn en scharrelkip

  • Soep van de Chef! 7,50

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 18,50

een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met uienmarmelade, cornichons en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood 6,50

met drie lekkere dips!
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Carpaccio Cipriani 14,50

met rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een klassieke mayonaise

  • Vitello tonnato 14,50

dun gesneden kalfsvlees met tonijnmayonaise en kappertjes

  • Gevogeltepastei 13,50

met sinaasappelchutney en briochebrood

  • Gerookte zalm 14,50

met een papadum, roomkaas en citroen-olie

  • Duet van ribeye en krabsalade 14,50

met avocado-crème

  • Gerookte biet 13,50

met Blauw Klaver kaas, pecannoten en rucola-olie

  • Gegrild buikspek met een gebakken coquille 15,50

met mini-paksoi en balsamico-stroop

  • Langzaam gegaarde kalfswang 14,50

met spätzle en kalfsjus

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Op de huid gebakken doradefilet 22,50

met salsa verde

  • Gegrilde zalmfilet 23,50

met Japanse sojasaus

van het land

  • Hertenboutfilet 28,50

met saus van kardemom en rode port

  • Lamsstoof24,50

met ras el hanout en abrikozen

  • USA Black Angus Steak 29,50

malse rumpsteak met Moutarde de Meaux

  • Kalfsribeye 25,50

met Drambuie-saus

  • Zwijnskotelet 23,50

met piccalilly-roomsaus

  • Scharrelhoen suprême 24,50

met saus van gepofte paprika, tomaat, kikkererwten en chorizo

Vegetarisch

  • Witlof plaattaart 19,50

bladerdeeg met witlof, rode ui, geitenkaas, appel en walnoten

  • Indiase groentencurry 19,50

met kriel, tomaat en kokos, geserveerd met naanbrood

BIJGERECHTEN - GARNITUREN
De hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende bordgarnituur, aparte aardappelgarnituur en warme groentengarnituur.

Wenst u een bepaalde groentesoort niet? Maakt u dit dan alstublieft kenbaar bij onze gastheer of gastvrouw!

Wenst u extra groenten of aardappelgarnituur?
Vraag het ons gerust en wij zullen deze kosteloos naserveren.

  • Boerenfrieten 3,75

met mayonaise, naast de geserveerde aardappelgarnituur

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 6,50

met stroop

  • Kroket 6,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 9,50
  • Kipschnitzel of kipspiesje 9,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 12,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje 4,75

Heerlijke desserts

  • Chocolade panna cotta 8,75

met witte chocolade ganache, mandarijn en straciatella-ijs

  • Espresso trifle 8,75

crème van espresso, Oreo en dulce de leche met pistache-ijs

  • Twee kleuren brownie 8,75

met vanillesaus en perensorbet

  • Tiramisu 8,75

met amarena kersen, lange vingers en vanille-ijs

  • Amandelcake8,75

met appel en Málaga-ijs

  • Café Gourmand, espresso 7,50

i.p.v. espresso mag koffie, cappuccino of thee natuurlijk ook

  • Dessertvariatie van onze keukenbrigade 9,50

  • Samen delen 15,00

dessertvariatie om samen van te smullen (2p)

  • Dame Blanche 7,50

met warme chocoladesaus en slagroom

  • IJsvariatie  5,00 | 7,50

Naar keuze twee of drie bolletjes ijs, keuze uit: vanille-ijs, stracciatella-ijs, pistache-ijs, Málaga-ijs of perensorbet

Kaasplank

  • Kaasplankje 12,50

Selectie van vijf binnen- en buitenlandse kazen, geserveerd met kletzenbrood en rinse appelstroop

BORRELHAPJES

  • Charcuterie van het seizoen (2p) 17,50

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui

  • Bitterballen (8 stuks) 7,50

met mosterd
 

  • Gemengde bittergarnituur (koud & warm) 12,50
  • Turks brood met drie lekkere dips 6,50
  • Schaaltje met hot mix nootjes 2,50
  • Schaaltje met olijven 3,50
  • Portie Reypenaer kaas 7,50

Iets lekkers erbij?

  • Ambachtelijke appeltaart 4,25
  • Yellow velvet taart4,25

met abrikozen, passievruchten en cream cheese

  • Seizoenstaart 4,25

een wisselende keuze. Informeer ernaar!

  • met slagroom + 0,50

Koude dranken

  • Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje 3,00
  • Pepsi cola, Pepsi Max, Sisi, 7-up 3,00
  • Sourcy mineraalwater - 0,25 l 3,00
  • Sourcy mineraalwater - 0,75 l 6,00
  • Verse jus d’orange 4,00
  • Rivella, ginger ale 3,00
  • Lipton Ice tea sparkling, Lipton Ice tea green 3,00
  • Tomatensap / appelsap 3,00
  • Chocomel, fristi, appelsap (kids) 3,00
  • Melk, karnemelk 2,50

Warme dranken

  • Koffie of espresso 3,00
  • Cappuccino of koffie verkeerd 3,25
  • Latte macchiato 3,50
  • Dubbele espresso 3,75


Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!

  • Warme chocolademelk 3,00
  • Thee met verse gember en citroen 3,00
  • Verse munt thee* 3,00
  • Verse theesoorten* 3,00

English Breakfast thee
Jasmine Mao Feng thee
China Green Gunpowder
Rooibos African Orange
Kamille kruidenthee
Bosvruchten thee
Verveine citroenthee

*altijd met honing, suiker, citroen en een stroopwafel!

Huiswijnen
per glas  4,25  |  per fles 23,50

Wit: Sauvignon Blanc Deakin Estate
Victoria | Australië
Een rijpe stijl van de Sauvignon: geurig en met aroma’s van tropisch fruit, perzik, citrus en een vleugje gras. De smaak is vol en krachtig, met een inzet van het fruit, ondersteund door het hout.

Wit: Chardonnay Deakin Estate
Victoria | Australië
Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond, mooi ondersteund door het hout, met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken.

Rosé: Clobanel Rosé Pays d’Oc igp
Languedoc - Roussillon | Frankrijk
Het is een open rosé met daarin zoet fruit, frambozen en bramen, geurig, verleidelijk bloemig en breed. Mondvullende en krachtige rosé, sappig fruit, mild en zeker verleidelijk, met een fris zuurtje na maar zeker niet te strak eerder levendig.

Rood: Shiraz Deakin Estate
Victoria | Australië
Een diep granaatrode wijn die barst van het fruit, in combinatie met de bekende kruidigheid van de Shiraz en daardoor een mooie rijpe geur. Rijk van smaak, met daarin mooi verweven hout.

Rood: Merlot Luc & Jack
Languedoc - Roussillon | Frankrijk
Deze wijn is robijnrood van kleur en wordt vergezeld door een schitterend aroma van bosbessen en kersen, met een kruidige ondertoon. De wijn is zwoel van smaak en heeft een stevige structuur.

Rode wijnen

Ribera del Duero do ‘Sembro’

  • Ribera | Spanje 34,50

Krachtige geur, intens en verleidelijk, veel vanille, mooi getoast hout, met kersen en pruimen, mooi mondvullend, romig, verleidelijk en soepel, heerlijk fruit, maar ook een aangename, zwoele kruidigheid en heerlijke ronde tannines.

Zinfandel ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

  • Californië | U.S.A.36,50

De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze krachtige en diep robijnrode Zinfandel, zowel qua intense smaak als geur een ‘plaatje’, met tonen van confiture, peper, room en kruidigheid.

Malbec ‘La Consulta’ Catena Zapata

  • Mendoza | Argentinië32,50

Een unieke wijn in deze prijsklasse, met een lange historie. De geur kenmerkt zich door indrukken van rijp fruit als -bosbessen en kersen. Droog, mooi rokerig en met een volle, rijpe en fluwelen smaak.

Syrah Merlot 'Whale Pod'

  • Cape South Coast | Zuid-Afrika 32,50

Gestructureerde rode wijn van een ongewone blend: merlot en syrah. De zachte, rijpe merlot vult de stevige syrah perfect aan (en vice versa). Veel bessenfruit en zoete specerijen van de houtrijping in geur en smaak.

La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore Tedeschi

  • Veneto | Italië47,50

Eén van de krachtigste wijnen van het befaamde wijnhuis -Tedeschi, robijnrood van kleur. De Corvinone en Corvina -druiven geven deze topwijn uit het Valpolicella-gebied een intense geur van onder meer confiture, zoet fruit, pruimen, vanille en bloemen. De smaak is stevig, heerlijk rijp en -uitstekend in balans.

Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc

  • Rhône | Frankrijk57,50

Château de la Gardine staat internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De ‘Tradition’ is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma’s, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van ‘les garrigues’, de wilde struiken die naast de wijngaarden groeien. Een stevige wijn met klassieke aroma’s van donker fruit en viooltjes met een elegante structuur, een goede zuurgraad en een afdronk die maar blijft duren.

Dessertwijnen

Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?

  • Pastora Pedro Ximenez, Bodegas Barbadillo | Jerez, Spanje 5,25
  • Moscato Douro, Quinta Do Portal | Douro, Portugal 5,25
  • Fine Ruby of White, Quinta do Portal 3,75
  • 29 Grapes Reserve Ruby Port, Quinta do Portal 4,75
  • Late Bottled Vintage, Quinta do Portal 5,75

Open wijnen
WIT

Turmhof Pinot Grigio Tiefenbrunner

  • Alto Adige | Italië per glas 6,50 | per fles 34,50

Een helder goudgele pinot grigio van hoog niveau uit Zuid-Tirol: fris, vol en elegant, met levendige zuren en prettige aroma’s van wit fruit en witte bloemen. De smaak is zuiver en aangenaam. Subtiele toon van houtrijping. Een Chardonnay in de Bourgogne-stijl.

Sancerre Blanc aop ‘Les Baronnes’

  • Loire | Frankrijkper glas 7,50 | per fles 37,50

Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt op basis van druiven uit de wijngaarden tussen de tussen Chavignol en Sancerre. Rijp en exotisch Sauvignon, ananas, grapefruit, passievrucht, rijk en vol, fijne zuren, lekker droog, zachte zuren.

ROSÉ

Coteaux d’Aix-en-Provence aop ‘Château du Seuil’

  • Provence | Frankrijk per glas 6,50 | per fles 34,50

Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig.

ROOD

Pinot Noir Gran Reserva ‘Pedregoso’

  • Limari Valley | Chili per glas 6,50 | per fles 34,50

Een elegante en prachtig gebalanceerde wijn, die de potentie van Valle de Limarí laat zien. Valle de Limarí is één van de noordelijkste gebieden van Chili en een van de weinige gebieden waar een relatief koel klimaat heerst.

MOUSSEREND

Prosecco Frizzante, Sacchetto | Veneto | Italië

  • Prosecco Piccolo (ca. 1,5 glas) 6,95 | per fles 29,50

Cantine Sacchetto vervaardigt de meest klassieke Prosecco in zijn soort: gemaakt van de Glera druif, is hij intens van geur, met indrukken van zachte vruchten als perzik, peer en banaan. De smaak is levendig en afgerond, met mooi citrusfruit en een zachte, frisse mousse.

    Moët & Chandon, Champagne

    • Epernay | Frankrijk69,50

    Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!

    Witte wijnen

    Pinot Blanc aoc Alsace ‘Kuehn’

    • Elzas | Frankrijk 32,50

    Ideale combinatie van rijkdom en een fijne kruidigheid, lekker Pinot, een vleugje groene peper, peer en rijpe appel, kamperfoelie, vol en sappig, met fijne zuren, en een bittertje; een klein zoetje rondt hem lekker af.

    Riesling qba Organic 'Röschitz'

    • Weinviertel | Oostenrijk 36,50

    Zachte en open geur, licht zwoel met frisse fruit tonen van rijpe peer, lychee en perzik op blik. De smaak is vol en sappig, met tonen van grapefruit, kiwi, groen en gele appel, abrikoos en een aangenaam bittertje.

    Verdejo José Pariente

    • Rueda | Spanje29,50

    Eén van de beste Verdejo wijnen uit Rueda: complex, fris en een prachtige lichte kleur. Aroma’s van fruit als citrus en passievrucht maken deze wijn samen met een verfijnde -kruidigheid tot zeer elegant, met een lange en geconcentreerde afdronk.

    Chardonnay ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

    • Californië | U.S.A.37,50

    De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze droge, soepele en tegelijk licht romige wijn, met heerlijk tropisch fruit en vleugjes van vanille en karamel.

    Vermentino di Sardegna doc ‘Costamolino’ Argiolas

    • Toscana | Italië 36,50

    Een zeer aromatische wijn, die gekenmerkt wordt door z’n rijke aroma’s en delicate smaak. Fruitig met tonen van abrikoos, grapefruit, bloemen en typisch Mediterrane kruiden. Een volle smaak met mooie zuren, die zorgen voor frisheid en een lang aanhoudende finale.

    Meursault aoc Pascal Clement

    • Bourgogne | Frankrijk65,00

    Deze Meursault Village van Pascal Clément is gemaakt van druiven van een wijngaard in de Côte de Beaune. Het unieke terroir zorgt voor de mooiste witte wijnen van de wereld. Fraaie rijpe tonen met noten en een toets honing op de achtergrond. De smaak is rond met een vette afdronk.

    Alcoholvrije ‘wijnen’

    per Piccolo (ca. 1,5 glas) 5,75

    Riesling Druivensap
    De Riesling druiven komen uit Rheinhessen en leveren een zeer verfijnd druivensap. In het gehele proces van wijngaard, oogst tot persing worden de hoogste kwaliteitsnormen in acht genomen. Het sap wordt gekenmerkt door frisse aroma's en delicate tonen alsappel, citroen en perzik.

    Rhabarber ‘nektar’ 
    Voor het sap voor deze rabarbernektar worden twee rabarberrassen gebruikt: The Sutton en Frambozen. Deze worden geteeld door een kleine boer in het Rijnland. De twee rassen hebben rode stengels, hebben een delicaat aroma en geven het sap een lichtroze tint. Dit rabarbersap kan puur gedronken worden, of als spritzer met bruiswater of mousserende wijn

    Mousserende appel, rode bessen en frambozen
    Een fris en fruitig alcoholvrij aperitief. Met frisse bessenaroma's, een glas vol lentegeuren. De rode bessen geven deze Frucht-Secco mooie zuren, de appels sappigheid en frambozen zorgen voor de fruitigheid.

    Het menu van Planken Wambuis is Frans, met een Veluwse twist. Veel ingrediënten zijn daarom biologisch, huisgemaakt, of komen bij ons uit de regio. Want we vinden het belangrijk dat we weten wat we serveren. Hiernaast werken we het liefst met producten van het seizoen. Dit betekent dat het Planken Wambuis menu van tijd tot tijd verandert!

    Lunchen of dineren met een 3 gangen menu

    Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.

    Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?

    Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.

    Onze specialiteit: wild

    Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.

    Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe

    Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.

    Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?

    Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!

    Reserveren
    Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

    Reserveren
    Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

    RESERVEER
    DIRECT