BEKIJK DE 
MENUKAARTEN

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Brood

Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende belegvariaties:

  • Gezond 9,50

met achterham, kaas, scharrelei, tomaat en komkommer
(tevens vegetarisch mogelijk)

  • Huisgemaakte tonijnsalade 11,50

met stukjes Granny Smith appel en scharrelei

  • Rundercarpaccio 14,50

met rucola, pijnboompitten, pecorino en pesto

  • Gerookte zalm 11,50

met zoetzure komkommer en groene curry-mayonaise

  • Mozzarella 10,50

met tomaat, rucola en olijfolie

Salades

  • Salade met gerookte zalm 16,50

met zoetzure komkommer en groene curry-mayonaise

  • Salade krokante kip15,50

met zoetzure groenten, sesamzaad en chili-mayonaise

  • Salade rosé gebraden rosbief 15,50

met chimichurri en tortillachips

  • Salade geitenkaas 14,50

met walnoten en granaatappel-vinaigrette
(vegetarisch)

Bovenstaande salades worden geserveerd met tomaat, komkommer, croutons en zuurdesem brood met olijfolie

Lunchgerechten

  • Spinazie-wrap 9,50

met hummus, sla, komkommer, tomaat, scharrelei, avocado en scharrelkipfilet

  • Vegetarische wrap 8,50

met hummus, sla, komkommer, tomaat, zoetzuur, scharrelei en avocado

  • Clubsandwich Planken Wambuis 11,50

belegd met gerookte kipfilet, sla, tomaat, spek en kerrie-mayonaise

  • Uitsmijter van scharreleieren v.a 9,50

op licht of donker Waallander biologisch brood met kaas, achterham of katenspek - dan wel een combinatie van deze toevoegingen

  • Black Angus hamburger 17,50

geserveerd op een potato-bol van Carl Siegert, met cheddarkaas, gerookt spek en huisgemaakte hamburgersaus; geserveerd met frites

  • Visliefhebberij 18,50

verschillende gebakken mootjes vis (graat-arm) met remouladesaus, frites en salade (apart geserveerd)

  • Spies van kipsaté 16,50

met atjar, geroosterde uitjes, cassavechips en pindasaus; met naar keuze frites of biologisch brood

Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood

  • met kaas 5,75
  • met kaas en achterham 6,75
  • met mozzarella, tomaat en pesto 6,75

Kroketten

TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN

  • met biologisch Waallander brood 9,50

licht of donker

  • met boerenfrieten 9,50

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Sota ajam 8,50

kippenbouillon met mihoen, ei, tauge en lente-ui

  • Vichyssoise 8,50

preisoep met ui, aardappel en truffelolie

  • Soep van de Chef! 8,00

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 19,50

een drieluik, bestaande uit diverse voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)
een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met uienmarmelade, cornichons en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood met olijfolie, tapenade en aioli 6,50

Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Rundercarpaccio 15,00

met rucola, pijnboompitten, pecorino en pesto

  • Rosé gebraden rosbief 14,50

met chimichurri en tortillachips

  • Mozzarella 14,50

met wilde tomaat, prosciutto en hojiblanca olijfolie (vega & vegan mogelijk)

  • Zalmtartaar 15,50

met zilte groenten en groene curry-mayonaise

  • Roulleau van scharrelhoen 14,50

met mango, little gem en chili

  • Feta 13,50

met watermeloen, olijf en muntolie (vegan mogelijk)

  • Buikspek 14,50

met fregola, maïs en BBQ-saus

  • Gamba’s 15,50

met Turks brood en knoflook-chili

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Scholfilet24,50

met remouladesaus en frites

  • Op de huid gebakken zeebaars 24,00

met saffraan, limoen en beurre blanc

  • Gegrilde zalmfilet 25,50

met citroenolie

van het land

  • Hertenboutfilet 28,50

met meloes-ui en rode wijn-jus

  • Ossobucco24,50

kalfsschenkel zonder bot, met gremolata

  • USA Black Angus Steak 29,50

malse rumpsteak met groene pepersaus

  • Gegrilde procureur 23,50

met salsa rosso

  • Eendenborst25,50

met honing, lente-ui en hoisin

Vegetarisch

  • Mediterrane plaattaart 19,50

bladerdeeg met halloumi, courgette, aubergine, tomaat en rode ui

  • Vegan dahl19,50

met linzen, tomaat, kokos, koriander en rode peper

BIJGERECHTEN - GARNITUREN

Om verspilling tegen te gaan serveren wij bij de hoofdgerechten nog wel een bijpassende bordgarnituur, echter niet meer standaard een aparte aardappel- en groentengarnituur. Deze kunt u uiteraard nog los bestellen.

  • Frites met mayonaise 3,75
  • Roseval aardappels uit de oven3,00
  • Rauwkostsalade2,50
  • Mayonaise of ketchup0,50

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 6,50

met stroop

  • Kroket 6,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 8,50
  • Kipschnitzel 9,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 12,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje4,75

met een verrassing uit de mand

Heerlijke desserts

  • Limoncello cheesecake 9,00

met roomkaas, spritsen, limoncello en citroensorbet

  • Pina colada 8,75

met kokoscrème, ananastartaar, kokosmakroon, pina colada en kokossorbet

  • Brownie8,75

met kers en kersensorbet

  • Tiramisu 9,00

met mascarpone, lange vingers, koffie, amaretto en espresso-ijs

  • Clafoutis8,75

met perzik, framboos en vanille-ijs

  • Café Gourmand 7,50

drie zoete lekkernijen met espresso
i.p.v. espresso mag koffie, cappuccino of thee natuurlijk ook

  • Dessertvariatie van onze keukenbrigade 10,50

  • Samen delen 15,00

dessertvariatie (2p)

  • Dame Blanche 7,50

vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • IJsvariatie  2,50 per bol

Naar keuze twee of drie bolletjes ijs, keuze uit: vanille-ijs, citroensorbet, kokossorbet, kersensorbet of espresso-ijs

Kaasplank

  • Kaasplankje 14,50

Selectie van vier verschillende kazen, geserveerd met kletzenbrood en vlierbes-jam

BORRELHAPJES

  • ‘Plank Wambuis’ 22,50

kaas, vleeswaren, olijven, nootjes, 6 stuks bittergarnituur en Turks brood met dips

  • Borrelplank 15,50

kaas, vleeswaren, olijven en 8 stuks bittergarnituur

  • Charcuterie van het seizoen (2p) 17,50

diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met cornichons en Amsterdamse ui

  • Gemengd bittergarnituur (8 stuks) 11,00

Kaassoufflés, vlammetjes, gehaktballetjes en bitterballen
 

  • Runderbitterballen (8 stuks), met mosterd 8,50
  • Portie Reypenaer kaas 8,50
  • Turks brood met olijfolie, tapenade en aioli 6,50
  • Schaaltje gemengde nootjes 2,50
  • Schaaltje olijven 5,00

Iets lekkers erbij?

  • Ambachtelijke appeltaart 4,50
  • Yellow velvet taart4,50

met abrikozen, passievruchten en cream cheese

  • Seizoenstaart 4,50

een wisselende keuze. Informeer ernaar!

  • met slagroom + 0,50

Koude dranken

  • Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje 3,25
  • Pepsi cola, Pepsi Max, Sisi, 7-up 3,25
  • Sourcy mineraalwater - 0,25 l 3,25
  • Sourcy mineraalwater - 0,75 l 6,25
  • Verse jus d’orange 4,25
  • Rivella, ginger ale 3,25
  • Lipton Ice tea sparkling, Lipton Ice tea green 3,25
  • Tomatensap / appelsap 3,25
  • Chocomel, fristi, appelsap (kids) 3,00
  • Melk, karnemelk 2,50

Warme dranken

  • Koffie of espresso 3,25
  • Cappuccino of koffie verkeerd 3,50
  • Latte macchiato 3,75
  • Dubbele espresso 4,00


Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!

  • Warme chocolademelk 3,00
  • Thee met verse gember en citroen 3,25
  • Verse munt thee* 3,25
  • Verse theesoorten* 3,25

English Breakfast thee
Jasmine Mao Feng thee
China Green Gunpowder
Rooibos African Orange
Kamille kruidenthee
Bosvruchten thee
Verveine citroenthee

*altijd met honing, suiker, citroen en een stroopwafel!

Witte wijnen

Pinot Blanc aoc Alsace ‘Kuehn’

  • Elzas | Frankrijk 32,50

Ideale combinatie van rijkdom en een fijne kruidigheid, lekker Pinot, een vleugje groene peper, peer en rijpe appel, kamperfoelie, vol en sappig, met fijne zuren, en een bittertje; een klein zoetje rondt hem lekker af.

Riesling qba Organic 'Röschitz'

  • Weinviertel | Oostenrijk 36,50

Zachte en open geur, licht zwoel met frisse fruit tonen van rijpe peer, lychee en perzik op blik. De smaak is vol en sappig, met tonen van grapefruit, kiwi, groen en gele appel, abrikoos en een aangenaam bittertje.

Verdejo José Pariente

  • Rueda | Spanje29,50

Eén van de beste Verdejo wijnen uit Rueda: complex, fris en een prachtige lichte kleur. Aroma’s van fruit als citrus en passievrucht maken deze wijn samen met een verfijnde -kruidigheid tot zeer elegant, met een lange en geconcentreerde afdronk.

Chardonnay ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

  • Californië | U.S.A.37,50

De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze droge, soepele en tegelijk licht romige wijn, met heerlijk tropisch fruit en vleugjes van vanille en karamel.

Vermentino di Sardegna doc ‘Costamolino’ Argiolas

  • Toscana | Italië 36,50

Een zeer aromatische wijn, die gekenmerkt wordt door z’n rijke aroma’s en delicate smaak. Fruitig met tonen van abrikoos, grapefruit, bloemen en typisch Mediterrane kruiden. Een volle smaak met mooie zuren, die zorgen voor frisheid en een lang aanhoudende finale.

Meursault aoc Pascal Clement

  • Bourgogne | Frankrijk65,00

Deze Meursault Village van Pascal Clément is gemaakt van druiven van een wijngaard in de Côte de Beaune. Het unieke terroir zorgt voor de mooiste witte wijnen van de wereld. Fraaie rijpe tonen met noten en een toets honing op de achtergrond. De smaak is rond met een vette afdronk.

Rode wijnen

Ribera del Duero do ‘Sembro’

  • Ribera | Spanje 34,50

Krachtige geur, intens en verleidelijk, veel vanille, mooi getoast hout, met kersen en pruimen, mooi mondvullend, romig, verleidelijk en soepel, heerlijk fruit, maar ook een aangename, zwoele kruidigheid en heerlijke ronde tannines.

Zinfandel ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

  • Californië | U.S.A.36,50

De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze krachtige en diep robijnrode Zinfandel, zowel qua intense smaak als geur een ‘plaatje’, met tonen van confiture, peper, room en kruidigheid.

Malbec ‘La Consulta’ Catena Zapata

  • Mendoza | Argentinië32,50

Een unieke wijn in deze prijsklasse, met een lange historie. De geur kenmerkt zich door indrukken van rijp fruit als -bosbessen en kersen. Droog, mooi rokerig en met een volle, rijpe en fluwelen smaak.

Syrah Merlot 'Whale Pod'

  • Cape South Coast | Zuid-Afrika 32,50

Gestructureerde rode wijn van een ongewone blend: merlot en syrah. De zachte, rijpe merlot vult de stevige syrah perfect aan (en vice versa). Veel bessenfruit en zoete specerijen van de houtrijping in geur en smaak.

La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore Tedeschi

  • Veneto | Italië47,50

Eén van de krachtigste wijnen van het befaamde wijnhuis -Tedeschi, robijnrood van kleur. De Corvinone en Corvina -druiven geven deze topwijn uit het Valpolicella-gebied een intense geur van onder meer confiture, zoet fruit, pruimen, vanille en bloemen. De smaak is stevig, heerlijk rijp en -uitstekend in balans.

Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc

  • Rhône | Frankrijk57,50

Château de la Gardine staat internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De ‘Tradition’ is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma’s, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van ‘les garrigues’, de wilde struiken die naast de wijngaarden groeien. Een stevige wijn met klassieke aroma’s van donker fruit en viooltjes met een elegante structuur, een goede zuurgraad en een afdronk die maar blijft duren.

Dessertwijnen

Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?

  • Pastora Pedro Ximenez, Bodegas Barbadillo | Jerez, Spanje 5,25
  • Moscato Douro, Quinta Do Portal | Douro, Portugal 5,25
  • Fine Ruby of White, Quinta do Portal 4,00
  • 29 Grapes Reserve Ruby Port, Quinta do Portal 4,75
  • Late Bottled Vintage, Quinta do Portal 5,75

Open wijnen
WIT

Sauvignon Blanc Deakin Estate
Victoria | Australië | per glas 4,75 | per fles 24,50

Een rijpe stijl van de Sauvignon: geurig en met aroma’s van tropisch fruit, perzik, citrus en een vleugje gras. De smaak is vol en krachtig, met een inzet van het fruit, ondersteund door het hout.

Chardonnay Deakin Estate
Victoria | Australië | per glas 4,75 | per fles 24,50

Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond, mooi ondersteund door het hout, met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken.

Turmhof Pinot Grigio Tiefenbrunner
Alto Adige | Italië | per glas 6,50 | per fles 34,50

Een helder goudgele pinot grigio van hoog niveau uit Zuid-Tirol: fris, vol en elegant, met levendige zuren en prettige aroma’s van wit fruit en witte bloemen. De smaak is zuiver en aangenaam. Subtiele toon van houtrijping.

Sancerre Blanc aop ‘Les Baronnes’
Loire | Frankrijk | per glas 7,50 | per fles 37,50

Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt op basis van druiven uit de wijngaarden tussen de tussen Chavignol en Sancerre. Rijp en exotisch Sauvignon, ananas, grapefruit, passievrucht, rijk en vol, fijne zuren, lekker droog, zachte zuren.

MOUSSEREND
Prosecco Frizzante, Sacchetto | Veneto | Italië
Prosecco Piccolo (ca. 1,5 glas) 6,95 | per fles 29,50

Cantine Sacchetto vervaardigt de meest klassieke Prosecco in zijn soort: gemaakt van de Glera druif, is hij intens van geur, met indrukken van zachte vruchten als perzik, peer en banaan. De smaak is levendig en afgerond, met mooi citrusfruit en een zachte, frisse mousse.

Moët & Chandon, Champagne

  • Epernay | Frankrijk69,50

Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!

ROSÉ

Clobanel Rosé Pays d’Oc igp
Languedoc - Roussillon | Frankrijk 
per glas 4,75 | per fles 24,50

Het is een open rosé met daarin zoet fruit, frambozen en bramen, geurig, verleidelijk bloemig en breed. Mondvullende en krachtige rosé, sappig fruit, mild en zeker verleidelijk, met een fris zuurtje na maar zeker niet te strak eerder levendig.

Coteaux d’Aix-en-Provence aop ‘Château du Seuil’
Provence | Frankrijk
per glas 6,50 | per fles 34,50
Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig.

ROOD

Shiraz Deakin Estate
Victoria | Australië | per glas 4,75 | per fles 24,50

Een diep granaatrode wijn die barst van het fruit, in combinatie met de bekende kruidigheid van de Shiraz en daardoor een mooie rijpe geur. Rijk van smaak, met daarin mooi verweven hout.

Merlot Luc & Jack
Languedoc - Roussillon | Frankrijk 
per glas 4,75 | per fles 24,50

Deze wijn is robijnrood van kleur en wordt vergezeld door een schitterend aroma van bosbessen en kersen, met een kruidige ondertoon. De wijn is zwoel van smaak en heeft een stevige structuur.

Pinot Noir Gran Reserva ‘Pedregoso’
Limari Valley | Chili  per glas 6,50 | per fles 34,50
Een elegante en prachtig gebalanceerde wijn, die de potentie van Valle de Limarí laat zien. Valle de Limarí is één van de noordelijkste gebieden van Chili en een van de weinige gebieden waar een relatief koel klimaat heerst.

Alcoholvrije ‘wijnen’

per Piccolo (ca. 1,5 glas) 5,75

Riesling Druivensap
De Riesling druiven komen uit Rheinhessen en leveren een zeer verfijnd druivensap. In het gehele proces van wijngaard, oogst tot persing worden de hoogste kwaliteitsnormen in acht genomen. Het sap wordt gekenmerkt door frisse aroma's en delicate tonen alsappel, citroen en perzik.

Rhabarbernektar
Voor het sap voor deze rabarbernektar worden twee rabarberrassen gebruikt: The Sutton en Frambozen. Deze worden geteeld door een kleine boer in het Rijnland. De twee rassen hebben rode stengels, hebben een delicaat aroma en geven het sap een lichtroze tint. Dit rabarbersap kan puur gedronken worden, of als spritzer met bruiswater of mousserende wijn

Mousserende appel, rode bessen en frambozen
Een fris en fruitig alcoholvrij aperitief. Met frisse bessenaroma's, een glas vol lentegeuren. De rode bessen geven deze Frucht-Secco mooie zuren, de appels sappigheid en frambozen zorgen voor de fruitigheid.

Het menu van Planken Wambuis is Frans, met een Veluwse twist. Veel ingrediënten zijn daarom biologisch, huisgemaakt, of komen bij ons uit de regio. Want we vinden het belangrijk dat we weten wat we serveren. Hiernaast werken we het liefst met producten van het seizoen. Dit betekent dat het Planken Wambuis menu van tijd tot tijd verandert!

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.

Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?

Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.

Onze specialiteit: wild

Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.

Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe

Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.

Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?

Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT