BEKIJK DE
MENUKAARTEN
LUNCH · DINER · HIGH-TEA · HIGH-WINE · HIGH BEER · INTERNET · RECEPTIE
TERRAS · VERGADEREN · GROEPEN · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50
LUNCH · DINER · HIGH-TEA
HIGH-WINE · HIGH-BEER
INTERNET · RECEPTIE
TERRAS · VERGADEREN
GROEPEN · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50
Brood
Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende beleg variaties:
- Gezond11.5
achterham | kaas | ei | tomaat | komkommer (tevens vegetarisch mogelijk)
- Brie12.5
brie | balsamico stroop | zongedroogde tomaat | walnoot (vegetarisch)
- Huisgemaakte tonijnsalade13.5
tonijnsalade | Granny Smith | ei
- Carpaccio13.5
rundercarpaccio | truffel mayonaise | oude kaas | rucola | zonnebloempitten
- Zalm14.5
gerookte zalm | zoetzure komkommer | yuzu-mayonaise | krokante wasabi
Salades
- Krokante kip 16.5
zoetzure groenten | chipotle-mayonaise | guacamole | taco chips
- Salade carpaccio 17.5
rundercarpaccio | truffel mayonaise | oude kaas | rucola | zonnebloempitten
- Salade brie 17.5(vegetarisch)
brie | balsamico stroop | zongedroogde tomaat | walnoot
- Salade zalm 18.5
gerookte zalm | zoetzure komkommer | yuzu-mayonaise | krokante wasabi
De salades worden geserveerd met brood en boter.
Lunchgerechten
- Uitsmijter van scharreleieren v.a. 12.5
licht of donker Waallander brood
kaas | ham | spek
dan wel een combinatie van deze toevoegingen
- Vegetarische wrap 12.5
guacamole | sla | komkommer | tomaat | zoetzuur | ei | avocado
- Wrap crispy chicken 14.5
guacamole | sla | komkommer | tomaat | ei | zoetzuur | crispy chicken
- Clubsandwich Planken Wambuis 14.5
eiersalade | gerookte kip | spek | sla | tomaat | komkommer
- Spies van kipsaté 19.5
atjar | geroosterde uitjes | cassave chips | pindasaus | frites of brood
- Black Angus hamburger 19.5
potato-bol van Carl Siegert | cheddarkaas | spek | homemade burgersaus | sla | tomaat
- Salade visliefhebberij 21.5
salade | verschillende mootjes vis (graat-arm) | tartaarsaus | frites
Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood
- kaas 6.75
- kaas | achterham 7.75
- brie | honing 8.75
Kroketten
TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN
- biologisch Waallander brood 12.5
licht of donker
mosterd
- boerenfrieten 12.5
mosterd | mayonaise
Soepen
Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht
- Tomaten bouillon8.75
heldere bouillon | tomaat | fijne ratatouille
- Mosterd soep8.75
mosterd | prei | spekjes | oude kaas (vegetarische mogelijk)
- Soep van de Chef! 8.75
Specialiteiten
- Charcuterie van het seizoen 18.5
diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui
voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)
- Proeverij Planken Wambuis 19.5
kleine voorgerechtjes van de kaart
Entree
- Ovenvers Turks brood7.5
met 3 bijpassende dips
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.
Voorgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen
- Burrata14.5
burrata | wilde tomaat | tomatenjam | papadum
- Carpaccio16.5
rundercarpaccio | truffel mayonaise | oude kaas | rucola | zonnebloempitten
- Steak Tartaar16.5
gehakt rundvlees | augurk | eidooier | sjalot | peterselie | Worcester
- Eenden Rilette16.5
pulled duck in ganzenvet | uienrelish | Amsterdams zuur | zuurdesem
- Tonijn tataki17.5
gebrande tonijn | sesam | rettich wakame | soja-mayonaise
- Iberico ribfingers17.5
ribfingers | BBQ-saus | romige polenta | mais | popcorn
- Zalm17.5
gerookte zalm | gin-tonic gel | komkommer | krokante wasabi
- Gamba’s Pil Pil18.5
gamba | rode peper | knoflook | olijfolie | zuurdesem
Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen.
VIS
- Zeebaars26.5
Zeebaarsfilet op de huid gebakken | beurre blanc | gepofte paprika | basilicum
- Zalm27.5
op de huid gebakken zalmfilet | Oosterse vinaigrette | ingelegde gember
- Scholfilet27.5
krokant gebakken scholfilet | tartaarsaus | citroen
VLEES
- Varkensprocureur26.5
gegrilde procureur | saus van kriekbier | kersen
- Kalfs Ossobuco27.5
kalfs ossobuco | saus van pomodori | salie
- Eend28.5
eendenborst | unaki kabayaki lak | sesam | bosui
- Steak29.5
Ierse rundersteak | ± 200 gram | pepersaus
- Rib-eye34.5
Runderrib-eye van de grill | ± 300 gram | kruidenboter
VEGETARISCH
- Vegetarische Paella21.5
orzo | paprika | venkel | saffraan | olijf
- Vegetarische gado gado21.5
Jack fruit | taugé | komkomer | pindasaus | ketimoen | rotivel
Bijgerechten - Garnituren
Hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend groentengarnituur.
- Frites | mayonaise 4.75
- Zoete aardappels uit de oven4.75
- Seizoensrauwkost4.75
- Mayonaise | ketchup0.75
Kindergerechten
Deze zijn uitsluitend te bestellen voor kinderen t/m 16 jaar.
- Tomatensoep 6.5
- Pancake 8.5
American pancake | poedersuiker | stroop
- Kroket of frikandel 9.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Pasta Bolognese 10.5
- Kipschnitzel of kipspies 12.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Kinder-vis 14.5
appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree
- Kinderijsje 6.5
met een verrassing uit de mand!
Desserts
- Friandises7.5
zoete lekkernijen | espresso | koffie | cappuccino of thee
- Dame blanche8.5
vanille-roomijs | chocoladesaus | slagroom
- Kwark cake9.5
luchtige cake | perziken | frambozen coulis | vanille-roomijs
- Strawberry cheesecake9.5
cheesecake | spritsen | aardbei | aardbei-roomijs
- Blueberry mess9.5
bosbessen | banketbakkersroom | meringue | cassis sorbet
- Tiramisu9.5
mascarpone | lange vingers | Bacardi Lemon | limoen sorbetijs
- Chocolade dessert9.5
arretjescake | witte chocolade ganache | karamel-roomijs
- Dessertvariatie9.5
- Samen delen18.5
dessertvariatie (2p)
- IJsvariatie3 per bol
Naar keuze twee of drie bolletjes ijs
keuze uit: vanille-ijs | aardbei-roomijs | karamel-roomijs | cassis sorbet | limoen sorbet
Kaasplank
- Kaasplateau16.5
Selectie van verschillende kazen
amandelbrood | appel Calvados gelei
Speciale koffie
- Planken Wambuis koffie 8.75
- Irish koffie 8.75
- Spanish koffie 8.75
- French koffie 8.75
- Italian koffie 8.75
Frangelico
Irish whiskey | bruine suiker
Tia Maria of Licor 43
Grand Marnier of Cointreau
Amaretto
Vraag ook naar onze cognacs & whiskeys
Borrel
- Turks brood 7.5
met 3 bijpassende dips
- Bieterballen (vega) 9.5
- Runderbitterballen 9.5
8 stuks | mosterd
- Gemengd bittergarnituur (10 stuks) 12.5
Diverse snacks | chili | mosterd (vegetarisch mogelijk)
- Borrelplank 16.5
Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur (vegetarisch mogelijk)
- Charcuterie van het seizoen (2p) 18.5
Diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui
- ‘Plank Wambuis’ 24.5
Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur | Turks brood met dips (vegetarisch mogelijk)
Iets lekkers erbij?
- Roomboter-appelkruimel-taart 5.5
- Carrot Cake 5.5
- Seizoenstaart 5.5
een wisselende keuze, informeer ernaar!
- met slagroom + 0.75
Koude dranken
- Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje3.75
- Pepsi cola, Pepsi Max, Sisi, 7UP3.75
- Sourcy mineraalwater - 0,25 l3.75
- Sourcy mineraalwater - 0,75 l7
- Verse jus d’orange5.25
- Rivella, ginger ale3.75
- Lipton Ice tea sparkling, Lipton Ice tea green3.75
- Tomatensap | appelsap3.75
- Chocomel | fristi3.75
- Melk | karnemelk3
Warme dranken
- Koffie of espresso3.75
- Cappuccino of koffie verkeerd4
- Latte macchiato4.5
- Dubbele espresso4.5
- Flat White4.75
- Met havermelk+ 0.75
- Frozen frappé7.5
ijskoffie | slagroom | caramelblokjes
Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!
- Warme chocolademelk4
- Thee met verse gember en citroen*3.75
- Verse munt thee*3.75
- Verse theesoorten*3.75
English Breakfast | Earl grey superior black | Jasmine Mao Feng | China Green Gunpowder | Rooibos African Orange | Kamille | Bosvruchten | Verveine citroen
*Altijd met honing, suiker en een stroopwafel!
Witte wijnen
- Pasqua Vigneti del Sole Pinot Grigio32.5
Veneto | Italië
Frisse en elegante Pinot Grigio. Met in de neus toetsen van peer, abrikoos, lentebloesem en een vleugje amandel. Mooi van structuur, zacht en fris van smaak en harmonieus in de afdronk.
- Domäne Wachau Dürnstein Grüner Veltliner34.5
Wachau | Oostenrijk
De druiven groeien op de steile terrassen langs de Donau. Klimaat en bodem zorgen voor een elegante wijn met sappige aroma’s van rijpe appels en exotisch fruit, met witte peper en een frisse, minerale afdronk.
- Nik Weis Weisser Burgunder35.5
Mosel | Duitsland
De druiven groeien in de wijngaarden rondom het wijngoed aan 40 tot 70 jaar oude wijnranken. Een korte rijping op de lies geeft de wijn ronde, zachte tonen en complexiteit. Smaakvol en elegant, met tonen van kweepeer en appel.
- Morgadió Albariño36.5
Rías Baixas | Spanje
Helder geel van kleur. Deze prachtige Albariño is mooi mineraal, met de geur van nectarines, citroengras en zeezout. Het smaakpalet is heerlijk droog, superfris en heeft een verrukkelijk zuivere finish.
- Domaine Laroche Chablis Saint-Martin47.5
Chablis | Frankrijk
Licht goudkleurig met intense aroma’s van rijp wit fruit, lentebloesem en blanke hazelnoten. Rijpe fruitsmaken worden afgewisseld door een verfijnde minerale ziltige gebalanceerde afdronk met een aangename fruitigheid.
Rode wijnen
Heredad de Baroja Rioja Crianza32.5
- Rioja | Spanje
Intens diep paarsrood van kleur. In de geur zwart fruit en tonen van nieuw hout in perfecte harmonie. De smaak is complex met veel zwart fruit en de rijke afdronk is intens, zacht en met een elegante frisheid.
Pasqua “Mucchietto” Primitivo Puglia34.5
- Puglia | Italië
Diep robijnrood van kleur en een zeer fruitige neus met intense aroma’s van pruimen, perzik en framboos. In de mond is de wijn vol en intens, met ronde en zachte tannines.
Shadow Point Pinot Noir Monterey Central Coast36.5
- Monterey | Verenigde Staten
Helder robijnrood van kleur. De heerlijke aroma’s van rode kersen en gedroogde cranberry combineren perfect met het vleugje donkere kruiden. De smaak toont wilde bramen en kersentaart samen met een frisse afdronk en lichte toast.
Pasqua Black Label Valpolicella Superiore Ripasso39.5
- Veneto | Italië
Een tweede vergisting op de schilletjes van de Amarone geeft de wijn meer structuur en aromaconcentratie. Intens in kleur, geur en smaak met aroma’s van kersen, bessen en hints van toast. Rijk en warm met zijdezachte tannines.
Château Tour de Capet Saint-Emilion Grand Cru49.5
- Saint-Emilion | Frankrijk
Klassieke stijl Bordeaux met ‘state of the art techniek’ gemaakt van Merlot en Cabernet Franc. Diepgang in de wijn, gecombineerd met kracht van dominant donker fruit. Rijk, complex met een lange finish.
Dessertwijnen
Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?
- Banyuls | Gérard Bertrand 5.5
- Muscat | Domaine de Barroubio 5.75
- Pedro Ximenez | Gonzalez Byass 5.5
- Fine Ruby of White | Poças 4.25
- Tawny Port | Poças 4.75
- Late Bottled Vintage | Poças 5.75
Open wijnen
WIT
Bodegas Artero Macabeo-Verdejo
Castilla-La Mancha | Spanje per glas 5.5 | per fles 28.5
De Macabeo kan goed tegen droogte en hitte en voelt zich daarom prima thuis in het zonovergoten La Mancha. Deze blend van Macabeo en Verdejo is smaakvol en sappig, met aroma’s van peer en abrikoos.
Osadia Sauvignon Blanc
Central Valley | Chili per glas 5.5 | per fles 28.5
Een fruitige witte wijn uit het kustgebied van de Central Valley. De zon geeft de wijn zijn aromatische, rijpe karakter en de zeewind zorgt voor een aangename frisheid. De wijn barst van het tropische fruit, frisse citrus en minerale tonen.
Laroche La Chevalière Chardonnay Réserve
Pays d’Oc | Frankrijk per glas 6 | per fles 33.5
Verfijnde Chardonnay met houtrijping. Deze wijn heeft aroma’s van honing, meloen en exotisch fruit. De smaak is droog, fris en de afdronk is subtiel.
ROSÉ
Inspiration by Chloé Rosé
Languedoc-Roussillon | Frankrijk per glas 5.5 | per fles 28.5
Deze prachtige zalmroze Rosé is verrassend vol en zacht van smaak. Het fruitige, licht kruidige karakter maakt deze wijn perfect geschikt als smaakvol aperitief.
Gérard Bertrand Hampton Water Rosé
Languedoc | Frankrijk per glas 7.5 | per fles 44.5
Elegante lichtgekleurde rosé van exceptionele klasse. Zuiver en met een subtiel palet van verschillende rode bosvruchten en watermeloen, frisse zuren en een opwekkende mineraliteit.
MOUSSEREND
Masia Cava Brut
Penedés | Spanje Piccolo 7.75 | per fles 24.5
Deze Cava is puur en levendig. Delicate bubbel door zijn langere rijping en kleinschalige productie, waarin elk detail bijdraagt tot zijn uitzonderlijke goede smaak. Gekenmerkt door groene appel, met een lichte toast, fruitig en speels.
Moët & Chandon, Champagne 80.5
Epernay | Frankrijk
Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!
ROOD
Osadia Merlot
Central Valley | Chili per glas 5.5 | per fles 28.5
Prettige en veelzijdige wijn, vol aroma’s van rijpe rode bessen en verse pruimen, aangenaam en veel fruit in de smaak. Soepel toegankelijk door zachte tannines.
Seriti Shiraz
Westkaap | Zuid-Afrika per glas 5.5 | per fles 28.5
Een wijn van geconcentreerde, volledig rijpe druiven. Fris, levendig rijp fruit, een fijne kruidigheid en een minerale, elegante afdronk maken deze Shiraz smaakvol en perfect doordrinkbaar.
Bodega Navarro Correas Colección Privada Malbec Reserve
Mendoza | Argentinië per glas 6 | per fles 33.5
Hoge wijngaarden en een diversiteit aan bodems geven de wijn complexiteit en frisheid. Intens in kleur, geur en smaak met aroma’s van rijpe pruimen en viooltjes. 6 maanden op eikenhout maken de tannines zacht en rond.
Alcoholvrije ‘wijnen’
per Piccolo (ca. 1.5 glas) 6.25
Le Petit Etoile | Chardonnay
Deze biologische, alcoholvrije, wijn heeft aroma’s van acacia bloem en witte perzik, gecombineerd met een vleugje citrus en vanille. In de mond erg fris, met een lange sappige afdronk.
Le Petit Etoile rosé | Cabernet Sauvignon
Deze lichtroze biologische en alcoholvrije wijn heeft de geur van mooi klein rood fruit zoals de aalbes, zwarte bes en framboos. Aroma’s van delicate bloemen en kruidige tonen geven deze wijn een elegant karakter.
Le Petit Etoile | Cabernet Sauvignon
Deze rode biologische en alcoholvrije Cabernet Sauvignon heeft een diep robijnrode kleur en de geur van ‘jammy’ fruit: zwarte bessen, kers, vanille en kruidnagel. In de mond een stevige structuur en pittige, gepeperde tonen.
Lunchen of dineren met een 3 gangen menu
Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.
Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?
Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.
Onze specialiteit: wild
Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.
Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe
Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.
Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?
Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!
Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.
Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.
RESERVEER
DIRECT