BEKIJK DE 
MENUKAARTEN

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Brood

Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende belegvariaties:

  • Gezond 7,75

met boerenachterham, boerenkaas, scharrelei, tomaat en komkommer (tevens vegetarisch mogelijk zonder boerenachterham)

  • Huisgemaakte tonijnsalade 8,95

met stukjes Granny Smith appel en scharrelei.

  • Belegen Utrechtse geitenkaas 8,95

met dun gesneden zwijns coppa en vijgenchutney
(tevens vegetarisch mogelijk zonder zwijns coppa)

  • Ambachtelijke gerookte zalm 10,50

met kruidenkaas en avocado

  • Wildpaté met vijgen 9,50

 

Lunchgerechten

  • Spinaziewrap 10,50

met crème fraîche, sla, komkommer, tomaat, scharrelei, avocado en boerenkipfilet

  • Vegetarische spinaziewrap 7,75

met kruidenkaas, sla, komkommer, tomaat, scharrelei en avocado

  • Clubsandwich Planken Wambuis 8,95

belegd met gerookte scharrelkipfilet, sla, tomaat, salade van scharrelei en gerookt spek

  • Uitsmijter van scharreleieren v.a 8,50

op licht of donker Waallander biologisch brood met boerenkaas, boerenachterham of spek – dan wel een combinatie van deze toevoegingen

  • Hertenburger met angus 14,50

met augurk, uien-relish, gerookt spek en tomaat, op een biologische bun, geserveerd met boerenfrieten (in de burger zit hazelnoot verwerkt)

  • Spies van kipsaté 14,50

met atjar, geroosterde uitjes, pindasaus en kroepoek, geserveerd met boerenfrieten of biologisch brood

  • Visliefhebberij 18,50

verschillende gebakken mootjes vis (graat-arm) met remouladesaus, boerenfrieten en salade (apart geserveerd)

Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood

  • met boerenkaas 5,75
  • met boerenkaas en boerenachterham 6,50
  • met belegen geitenkaas, gerookt spek en honing-mosterdsaus 7,50

(tevens vegetarisch mogelijk zonder gerookt spek)

Hoofdgerechten

Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Zeeduivel  23,50

met een korst van kerriekruim en een saus van prei en Hollandse garnalen

  • Zeebaars 22,50

met knoflook, kappertjes, olijf, basilicum en een saus van tomaat

van het land

  • Veluwse boerderij-eend 23,50

met een saus van muskaatwijn en witte druiven

  • Hertenbiefstuk 27,50

met een saus van gin en jeneverbes

  • Duet van zwijn 22,50

haasfilet en procureur met een saus van Abdijbier, spek en honing

  • Hazenrugfilet 27,50

met een saus van kersen en kaneel

  • Grainfed tournedos van de ossenhaas (180g) 29,50

met gorgonzola en rode portsaus

  • Wildpeper 21,50

traditioneel bereid met peperkoek en een wildgarnituur

Vegetarisch

  • Orzo met paddenstoelen  19,50

met een korst van kerriekruim en een saus van prei en Hollandse garnalen

  • Gevulde portobello  19,50

met notenrijst, seizoensgroenten, kastanjechampignons, Gruyère en gepofte cherrytomaatjes

BIJGERECHTEN – GARNITUREN

De hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende -bordgarnituur en een aparte aardappel- en groentengarnituur.

Wenst u een bepaalde groentesoort niet? Maakt u dit dan alstublieft kenbaar bij onze gastheer of gastvrouw!

Wenst u extra groenten of aardappelgarnituur? Vraag het ons gerust en wij zullen deze kosteloos naserveren.

  • Boerenfrieten 3,75

met mayonaise, naast de geserveerde aardappelgarnituur

Heerlijke desserts

  • Millefeuille 8,50

van stoofpeer, banketbakkersroom en tonkabonen-ijs

  • Schwarzwalder kirsch – dessert 7,50

met kersensorbet

  • Cheesecake 8,50

gemarmerd met donkere chocolade en sinaasappel, geserveerd met likeur 43-ijs

  • Appel crumble 7,50

met five spice, crème chantilly en mascarpone-ijs

  • Karnemelkse kruidcake 7,50

met macadamia noten, karamel en sinaasappel-kwarkijs

  • Café Gourmand, espresso 7,50

met een drietal lekkernijen i.p.v. espresso mag koffie, cappuccino of thee natuurlijk ook

  • Dessertvariatie van onze keukenbrigade 9,50

  • Samen delen 14,50

dessertvariatie om samen van te smullen (2p)

  • IJsvariatie  4/6

naar keuze twee of drie bolletjes ijs (keuze uit: vanille-ijs,  tonkabonen-ijs, likeur 43-ijs, kersensorbet of sinaasappel-kwarkijs)

  • Poir belle Hélène  6,50

gepocheerde peer met vanille-ijs, chocolade saus en amandelcrunch

  • Dame Blanche 6,50

met warme chocoladesaus en slagroom

Iets lekkers erbij?

  • Ambachtelijke appeltaart 3,95
  • Heerlijke carrot cake 3,95

van Bakkerij Van eigen deeg uit Het Dorp

  • Seizoenstaart 3,95

een wisselende keuze. Informeer ernaar!

  • met slagroom + 0,50

BORRELHAPJES

  • Charcuterie van het seizoen (2p) 17,50

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui

  • Bitterballen (8 stuks) 6,75

met Wijndragers mosterd
 

  • Gemengde bittergarnituur (koud & warm) 12,50
  • Turks brood met drie lekkere dips 5,75
  • Schaaltje met hot mix nootjes 2,50
  • Schaaltje met olijven 3,50
  • Portie Reypenaer kaas 6,50
Salades

  • Vissalade met gerookte zalm 16,50

gerookte forel en gamba met croutons, tomaat, komkommer en mosterd-dille dressing

  • Vegetarische spinaziewrap 14,50

met Romaine sla, gegrilde kip, gekookt scharrelei, Parmezaan, croutons en caesar dressing

  • Salade zwijnsham 14,50

met cèpes mayonaise, tomaat, komkommer en pijnboompitten

  • Salade geitenkaas 13,50

met zongedroogde tomaatjes, walnoten en frambozendressing
(vegetarisch)

Bovenstaande salades worden geserveerd met zuurdesem brood en boter

Kroketten

TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN

  • met biologisch Waallander brood 8,50

licht of donker

  • met boerenfrieten 9,50

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Wildbouillon 7,75

met lavas en stokzwammetjes

  • Kruidige pastinaaksoep 7,50

met pancetta
(als vegetarische soep mogelijk zonder pancetta)

  • Soep van de Chef! 7,75
Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 18,50

een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood 5,75

met drie lekkere dips!
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten

Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Carpaccio van hert 14,50

met appelstroop, rucola en walnoten

  • Wildpaté 13,50

met brioche en vijgencompôte

  • Pastrami 12,50

New York style, met gekonfijte zuurkool en piccalilly

  • Gerookte heilbot 14,50

met zoetzure venkel en szechuan-peper-mayonaise, geserveerd met chips van vergeten groenten

  • Linzen met geroosterde bloemkool 13,50

met pompoenschuim, rookamandelen en peterselie olie

  • Gerookte zalm 14,50

met knolselderij, wasabi-crème en oerbiet

  • Gekonfijte zwijnswang 13,50

op gebakken spätzle, met bospaddenstoelen en eigen jus

  • Coquilles 15,50

met pompoenrisotto en siroop van sinaasappel

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 4,75

met stroop

  • Kroket 6,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 8,50
  • Kipnuggets of kipspiesje 8,75

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 10,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje 2,85

met een kinderverrassing uit de mand

Kaasplank

  • Kaasplank 12,50

Selectie van 5 binnen- en buitenlandse kazen
Geserveerd met kletzenbrood en tomatenjam

Koude dranken

  • Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje 2,85
  • Coca-Cola regular, light, zero 2,85
  • Bru mineraalwater – 0,25 l 2,85
  • Bru mineraalwater – 0,75 l 5,50
  • Verse jus d’orange 3,95
  • Rivella, ginger ale 2,85
  • Lipton Ice tea sparkling, Lipton Ice tea green 2,85
  • Tomatensap / appelsap 2,85
  • Chocomel, fristi, appelsap (kids) 2,85
  • Melk, karnemelk 1,95
Warme dranken

  • Koffie of espresso 2,85
  • Cappuccino of koffie verkeerd 3,00
  • Latte macchiato 3,50
  • Dubbele espresso 3,75


Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!

  • Warme chocolademelk 2,75
  • Thee met verse gember en citroen 3,00
  • Verse munt thee* 3,00
  • Verse theesoorten* 3,00

English Breakfast thee
Jasmine Mao Feng thee
China Green Gunpowder
South African Rooibos Chocolate Kiss
Kamille kruidenthee
Bosvruchten thee

*altijd met honing, suiker, citroen en een stroopwafel!

Huiswijnen

per glas  4,25  |  per fles 22,50

Wit: Sauvignon Blanc Deakin Estate
Victoria | Australië
Een rijpe stijl van de Sauvignon: geurig en met aroma’s van tropisch fruit, perzik, citrus en een vleugje gras. De smaak is vol en krachtig, met een inzet van het fruit, ondersteund door het hout.

Wit: Bodegas Centenarias Chardonnay
Central Valley | Chili
Een heldere Chardonnay met een strogele kleur en in de neus een geur van peer en meloen, met een vleugje vanille. De smaak is krachtig en met een lange afdronk, waarin de frisse zuren niet ontbreken.

Rosé: Montalis
Languedoc – Roussillon | Frankrijk
Prachtig in kleur en geur, deze volle rosé van de Syrah en Grenache druiven, met geuren van zoet fruit, frambozen en bramen. De smaak is krachtig en tegelijk mild, verleidelijk en fruitig

Rood: Shiraz Deakin Estate
Victoria | Australië
Een diep granaatrode wijn die barst van het fruit, in combinatie met de bekende kruidigheid van de Shiraz en daardoor een mooie rijpe geur. Rijk van smaak, met daarin mooi verweven hout.

Rood: Merlot Luc & Jack
Languedoc – Roussillon | Frankrijk
Deze wijn is robijnrood van kleur en wordt vergezeld door een schitterend aroma van bosbessen en kersen, met een kruidige ondertoon. De wijn is zwoel van smaak en heeft een stevige structuur.

Rode wijnen

Tinto Douro doc ‘Pomares’

  • Douro | Portugal27,50

Deze wijn doet denken aan een jonge wijn, door de aanwezigheid van rijp rood fruit. De toetsen van vanille en getoast brood geven de wijn een eigen karakter. Hij is intens, fris en fruitig met een goede balans tussen structuur, alcohol en body, met zachte en geconcentreerde tannine.

Zinfandel ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

  • Californië | U.S.A.36,50

De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze krachtige en diep robijnrode Zinfandel, zowel qua intense smaak als geur een ‘plaatje’, met tonen van confiture, peper, room en kruidigheid.

Malbec ‘La Consulta’ Catena Zapata

  • Mendoza | Argentinië32,50

Een unieke wijn in deze prijsklasse, met een lange historie.
De geur kenmerkt zich door indrukken van rijp fruit als -bosbessen en kersen. Droog, mooi rokerig en met een
volle, rijpe en fluwelen smaak.

Cabernet Sauvignon ‘Seaward’

  • Coastal Region | Zuid-Afrika34,50

Deze Seaward is een rijke en complexe wijn. Het sap heeft een uitgebalanceerde frisheid, aangevuld met een zachte smaak die doet denken aan eikenhout. De wijn is krachtig met tegelijkertijd een zeer aangenaam mondgevoel.

La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore Tedeschi

  • Veneto | Italië47,50

Eén van de krachtigste wijnen van het befaamde wijnhuis -Tedeschi, robijnrood van kleur. De Corvinone en Corvina -druiven geven deze topwijn uit het Valpolicella-gebied een intense geur van onder meer confiture, zoet fruit, pruimen, vanille en bloemen. De smaak is stevig, heerlijk rijp en -uitstekend in balans.

Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc

  • Rhône | Frankrijk57,50

Château de la Gardine staat internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De ‘Tradition’ is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma’s, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van ‘les garrigues’, de wilde struiken die naast de wijngaarden groeien. Een stevige wijn met klassieke aroma’s van donker fruit en viooltjes met een elegante structuur, een goede zuurgraad en een afdronk die maar blijft duren.

Dessertwijnen

Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?

  • Pastora Pedro Ximenez, Bodegas Barbadillo | Jerez, Spanje 5,25
  • Moscato Rosa ‘Rosenkönig’, Tiefenbrunner | Alto Adige, Italië 4,75
  • Moscato Douro, Quinta Do Portal | Douro, Portugal 4,95
  • Fine Ruby of White, Quinta do Portal 3,75
  • 29 Grapes Reserve Ruby Port, Quinta do Portal 4,75
  • Late Bottled Vintage, Quinta do Portal 5,75
Open wijnen
WIT

Chardonnay Creation Estate

  • Walker Bay | Zuid-Afrikaper glas 6,50 | per fles 34,50

Een complexe Chardonnay met verschillende lagen: tropisch fruit, frisse zuren, mineraliteit en een subtiele toon van houtrijping. Een Chardonnay in de Bourgogne-stijl.

ROOD

Montepulciano d’Abruzzo ‘Amaranta’ Tenuta Ulisse

  • Abruzzo | Italië per glas 6,50 | per fles 34,50

Geprezen als de beste Italiaanse rode wijn van 2017! Een krachtpatser. Vol en rijk, in zowel geur als smaak, met tonen van zwart fruit, maar ook hinten van specerijen, noten en chocolade.

Ribera del Duero do ‘Jaros’

  • Ribera | Spanjeper glas 5,50 | per fles 28,50

Mooi warm en zwoel, met veel kersen en vanille, heerlijk zoet door het hout, met een aangename kruidigheid, gecompleteerd door een vleugje koffie en leer. In de smaak veel zoet fruit en zachtheid, met goede tannines in de afdronk.

MOUSSEREND

Prosecco Frizzante, Sacchetto | Veneto | Italië

  • Prosecco Piccolo (ca. 1,5 glas) 6,95 | per fles 29,50

Cantine Sacchetto vervaardigt de meest klassieke Prosecco in zijn soort: gemaakt van de Glera druif, is hij intens van geur, met indrukken van zachte vruchten als perzik, peer en banaan. De smaak is levendig en afgerond, met mooi citrusfruit en een zachte, frisse mousse.

  • Hugo Piccolo by Scavi & Ray6,95

De combinatie van topklasse Prosecco, fijne vlierbessiroop en een vleugje limoen. Dolce Vita in een glas en de moderne Italiaanse interpretatie van een Mojito.

Ferrari Perlé Doc, een majestueuze mousserende wijn

  • Trentino | Italië49,50

Deze Brut Perlé is één van de paradepaardjes van -Ferrari. Gemaakt in uitstekende jaargangen, op -basis van uitsluitend Chardonnay-druiven. Een heldere goudgele mousserende wijn met een fijne en rijke smaak met tonen van honing, perzik en vanille.

Moët & Chandon, Champagne

  • Epernay | Frankrijk69,50

Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!

Witte wijnen

Menetou Salon aop ‘Le Prieuré des Aublats

  • Loire | Frankrijk36,50

Menetou-Salon levert wijnen op met een uitgesproken elegantie, frisheid en heerlijk fruit. Geurig en intens, met tonen van grapefruit. Exotisch, geurig, opwekkend en mooi droog.

Reserva Branco Douro doc ‘Grainha’ | Portugal

  • Douro | Portugal34,50

Een blend van typische witte druiven (Gouveio, Viosinho, Rabigato en Fernao Pirez) uit de Douro-regio. Aangeplant op hoogte, op granietachtige bodems voor een frisse smaak. Een romige smaak met intense aroma’s van fruit, groene appel, abrikoos, perzik, vanille en munt. Zeer complex, aantrekkelijk en weelderig.

Verdejo José Pariente

  • Rueda | Spanje29,50

Eén van de beste Verdejo wijnen uit Rueda: complex, fris en een prachtige lichte kleur. Aroma’s van fruit als citrus en passievrucht maken deze wijn samen met een verfijnde -kruidigheid tot zeer elegant, met een lange en geconcentreerde afdronk.

Chardonnay ‘Diamond Collection’ Francis Ford Coppola

  • Californië | U.S.A.36,50

De regisseur en filmproducent, bekend van o.a. The Godfather-trilogie, is ook al decennialang actief in de wijnbouw. Van zijn wijnhuis deze droge, soepele en tegelijk licht romige wijn, met heerlijk tropisch fruit en vleugjes van vanille en karamel.

Grillo Monreale doc ‘Sallier de la Tour’

  • Sicilia | Italië27,50

Grillo is één van de meest verbouwde druivenrassen op Sicilië voor witte wijn. Na de gisting rijpt de wijn vier maanden in RVS op de gistcellen (‘sur lie’). Hierdoor wordt de wijn iets ronder van smaak, met aroma’s van exotisch fruit en bloemen en de typisch Italiaans aangename, bittere afdronk.

Meursault aoc Pascal Clement

  • Bourgogne | Frankrijk65,00

Deze Meursault Village van Pascal Clément is gemaakt van druiven van een wijngaard in de Côte de Beaune. Het unieke terroir zorgt voor de mooiste witte wijnen van de wereld. Fraaie rijpe tonen met noten en een toets honing op de achtergrond. De smaak is rond met een vette afdronk.

Het menu van Planken Wambuis is Frans, met een Veluwse twist. Veel ingrediënten zijn daarom biologisch, huisgemaakt, of komen bij ons uit de regio. Want we vinden het belangrijk dat we weten wat we serveren. Hiernaast werken we het liefst met producten van het seizoen. Dit betekent dat het Planken Wambuis menu van tijd tot tijd verandert!

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.

Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?

Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.

Onze specialiteit: wild

Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.

Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe

Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.

Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?

Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT