BEKIJK DE 
MENUKAARTEN

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · HIGH BEER · DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · VERGADEREN · GROEPEN · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA
HIGH-WINE · HIGH-BEER
DINER · RECEPTIE
INTERNET
· TERRAS
VERGADEREN · GROEPEN
GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Brood

Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende beleg variaties:

  • Gezond 10.5

achterham | kaas | ei | tomaat | komkommer
(tevens vegetarisch mogelijk)

  • Huisgemaakte tonijnsalade 13.5

tonijnsalade | granny smith | ei

  • Carpaccio 13.5

rundercarpaccio | basilicum-mayonaise | Parmezaan | rucola | zonnebloempitten

  • Zalm 13.5

pulled zalm | tomatensalsa | guacamole | tortilla chips

  • Brie 11.5

brie | balsamicostroop | walnoot

Salades

  • Salade zalm 17.5

pulled zalm | tomatensalsa | guacamole | tortilla chips

  • Krokante kip 16.5

zoetzure groenten | sojamayonaise | sesamzaad

  • Salade Carpaccio 16.5

rundercarpaccio | basilicum-mayonaise | Parmezaan | rucola | zonnebloempitten

  • Salade brie 16.5

brie | balsamicostroop | zongedroogde tomaat | walnoot (vegetarisch)

De salades worden geserveerd met brood en boter.

Lunchgerechten

  • Wrap11.5

hummus | sla | komkommer | tomaat | ei | avocado | kipfilet

  • Vegetarische wrap9.5

hummus | sla | komkommer | tomaat | zoetzuur | ei | avocado

  • Clubsandwich Planken Wambuis14

eiersalade | gerookte kip | spek | sla | tomaat | komkommer

  • Uitsmijter van scharreleierenv.a 10

licht of donker Waallander brood
kaas | ham | spek
dan wel een combinatie van deze toevoegingen

  • Black Angus hamburger19.5

potato-bol van Carl Siegert | cheddarkaas | spek | sla | tomaat

  • Visliefhebberij20.5

salade | verschillende mootjes vis (graat-arm) | remouladesaus | frites

  • Spies van kipsaté18.5

atjar | geroosterde uitjes | cassave chips | pindasaus | frites of brood

Tosti’s van biologisch licht of donker Waallander brood

  • met kaas6.5
  • kaas | achterham7.5
  • brie | balsamicostroop8.5

Kroketten

TWEE AMBACHTELIJKE RUNDVLEESKROKETTEN

  • biologisch Waallander brood 10.5

licht of donker
mosterd

  • boerenfrieten 10.5

mosterd | mayonaise

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Tomatenbouillon 8.5

heldere bouillon | fijne ratatouille | lavas

  • Tom kha kai 8.5

kokosmelk | lime leaf | gember | sereh | limoen | pulled chicken

  • Soep van de Chef! 8.5

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 19.5

kleine voorgerechtjes van de kaart | kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17.5

diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui
voor bij een apéritief of als entrée om te delen
(voor 2 personen)

Entree

  • Ovenvers Turks brood 6.5

olijfolie | tapenade | aioli
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten

  • Carpaccio16.5

rundercarpaccio | basilicum-mayonaise | Parmezaan | rucola | zonnebloempitten

  • Ossenworst15.5

steak tartaar ossenworst | Amsterdams zuur | piccalilly mayonaise

  • Burrata (vegetarisch mogelijk)15.5

mozzarella | prosciutto | sous vide perzik | olijfolie

  • Pulled zalm16.5

taco | chipotle (peper) | little gem | mango-dressing | limoen

  • Biet14.5

dun gesneden biet | sinaasappel | ricotta | rookamandelen

  • Geitenkaas14.5

bavaroise van geitenkaas | rabarberjam | bastogne

  • Buikspek16.5

Langzaam gegaarde buikspek | BBQ saus | romige polenta

  • Gamba pil pil16.5

gamba’s | knoflook | chilli-peper | olijfolie | zuurdesem

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen.

VIS

  • Zeebaars26.5

op de huid gebakken | paprika | chorizo | olijfolie

  • Schol26.5

scholfilet | kerrie | beurre blanc

  • Tonijn28.5

gegrilde tonijnsteak | antiboise | olijfolie

VLEES

  • Ossobucco25.5

kalfsschenkel (zonder bot) | pomodori saus | knoflook | basilicum

  • Hert29.5

hertenbout | sjalotten | marsala jus

  • Procureur26.5

gegrilde procureur | mosterd | honing

  • Eend28.5

eendenborst | teriyaki-saus | lente-ui

  • Steak29.5

Irish black angus steak | saus van groene peper | cognac

VEGETARISCH

  • Paella van orzo19.5

orzo | paprika | venkel | saffraan | tuinboon | olijf

  • Roti19.5

zoete aardappel | kousenband | garam masala | ei | tahoe | roti vel

Bijgerechten - Garnituren

Hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend bordgarnituur.

  • Frites | mayonaise 4.5
  • Roseval aardappels uit de oven4.5
  • Seizoensgroenten4.5
  • Mayonaise | ketchup0.75

Kindergerechten
Deze zijn uitsluitend te bestellen voor kinderen t/m 16 jaar.

  • Tomatensoep 5.5
  • Carpaccio 10.5
  • Pannenkoek 7.5

met stroop

  • Kroket of frikandel 7.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 9.5
  • Kipschnitzel of kipspies10.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Vis van de Chef13.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Kinderijsje 5.5

met een verrassing uit de mand

Desserts

  • Witte chocolade9.5

witte chocoladetaart | oreo | mango | passievrucht | kokos-ijs

  • Hazelnoot9.5

luchtige hazelnoottaart | hazelnootcrème | hazelnoot-roomijs

  • Snicker dessert9.5

chocolade-brownie | dulce leche | pinda | caramel-ijs

  • Tiramisu aardbei9.5

mascarpone | lange vingers | aardbei | aardbeienlikeur | aardbeien-sorbetijs

  • Hangop9.5

uitgelekte yoghurt | crumble | framboos | frambozen-sorbetijs

  • Friandises7.5

zoete lekkernijen | espresso | koffie | cappuccino of thee

  • Dessertvariatie9.5

  • Samen delen18.5

dessertvariatie (2p)

  • Dame blanche8.5

vanille-ijs | chocoladesaus | slagroom

  • IJsvariatie3 per bol

Naar keuze twee of drie bolletjes ijs
keuze uit: vanille | kokos | hazelnoot | aardbeiensorbet | frambozensorbet

Kaasplank

  • Kaasplateau15.5

Selectie van verschillende kazen
amandelbrood | kweepeer compote

Speciale koffie

  • Planken Wambuis koffie 8.5
  • Frangelico

  • Irish koffie 8.5
  • Irish whiskey | bruine suiker

  • Spanish koffie 8.5
  • Tia Maria of Licor 43

  • French koffie 8.5
  • Grand Marnier of Cointreau

  • Italian koffie 8.5
  • Amaretto

Vraag ook naar onze cognacs & whiskeys

Borrel

    • ‘Plank Wambuis’ 22.5

Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur | Turks brood met dips (vegetarisch mogelijk)

    • Borrelplank 16.5

Kaas | vleeswaren | olijven | nootjes | 8 stuks bittergarnituur (vegetarisch mogelijk)

    • Charcuterie van het seizoen (2p) 17.5

Diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui

    • Gemengd bittergarnituur (10 stuks) 11.5

Diverse snacks | chili | mosterd (vegetarisch mogelijk)

    • Runderbitterballen 9.5

8 stuks | mosterd

    • Bieterballen (vega) 8.5

 

    • Turks brood 6.5

Olijfolie | tapenade | aioli

Iets lekkers erbij?

  • Roomboter-appelkruimel-taart 4.75
  • Carrot Cake 4.75
  • Seizoenstaart 4.75

een wisselende keuze, informeer ernaar!

  • met slagroom + 0.75

Koude dranken

  • Frisdranken, kwaliteit uit het kleine flesje 3.5
  • Pepsi cola, Pepsi Max, Sisi, 7-up 3.5
  • Sourcy mineraalwater - 0,25 l 3.5
  • Sourcy mineraalwater - 0,75 l 6.5
  • Verse jus d’orange 4.75
  • Rivella, ginger ale 3.5
  • Lipton Ice tea sparkling, Lipton Ice tea green 3.5
  • Tomatensap | appelsap 3.75
  • Chocomel | fristi | appelsap (kids) 3.5
  • Melk | karnemelk 2.75

Warme dranken

  • Koffie of espresso 3.5
  • Cappuccino of koffie verkeerd 3.75
  • Latte macchiato 4
  • Dubbele espresso 4.25
  • Flat White 4.75


Koffievariaties zijn ook met decafé mogelijk!

  • Warme chocolademelk 3.75
  • Thee met verse gember en citroen* 3.5
  • Verse munt thee* 3.5
  • Verse theesoorten* 3.5

English Breakfast thee
Jasmine Mao Feng thee
China Green Gunpowder
Rooibos African Orange
Kamille kruidenthee
Bosvruchten thee
Verveine citroenthee

*Altijd met honing, suiker en een stroopwafel!

Witte wijnen

  • Pasqua Vigneti del Sole Pinot Grigio32.5

Veneto | Italië

Frisse en elegante Pinot Grigio. Met in de neus toetsen van peer, abrikoos, lentebloesem en een vleugje amandel. Mooi van structuur, zacht en fris van smaak en harmonieus in de afdronk.

  • Domäne Wachau Dürnstein Grüner Veltliner34.5

Wachau | Oostenrijk

De druiven groeien op de steile terrassen langs de Donau. Klimaat en bodem zorgen voor een elegante wijn met sappige aroma’s van rijpe appels en exotisch fruit, met witte peper en een frisse, minerale afdronk.

  • Bassermann-Jordan Riesling Trocken37.5

Pfalz | Duitsland

Heldere lichtgouden kleur met een verfrissende smaakstijl. Aroma’s van witte perzik en abrikoos zijn te ruiken in het glas. In de smaak het steenfruit gecombineerd met een vleugje citrus, wat zorgt voor een mooie zuurgraad.

  • Ken Forrester Reserve Chenin Blanc38.5

Stellenbosch | Zuid-Afrika

Harmonieuze goud gele wijn met aroma’s van gebakken appel, honing en een verfrissende minerale ondertoon. Mondvullende combinatie van rijp fruit en elegante houtrijping in harmonie met frisse zuren en een minerale afdronk.

  • Château Bellevue Beaujolais Blanc Princesse Lieven46.5

Beaujolais-Villages | Frankrijk

Bij Château Bellevue in de Morgon staat terroir-expressie centraal. De verschillende percelen worden daarom afzonderlijk van elkaar gevinifieerd. Deze 100% Chardonnay is vol en complex met acaciabloesem, laurier en romige tonen.

Rode wijnen

Heredad de Baroja Rioja Crianza32.5

  • Rioja | Spanje

Intens diep paarsrood van kleur. In de geur zwart fruit en tonen van nieuw hout in perfecte harmonie. De smaak is complex met veel zwart fruit en de rijke afdronk is intens, zacht en met een elegante frisheid.

Pasqua “Mucchietto” Primitivo Puglia34.5

  • Puglia | Italië

Diep robijnrood van kleur en een zeer fruitige neus met intense aroma’s van pruimen, perzik en framboos. In de mond is de wijn vol en intens, met ronde en zachte tannines.

Shadow Point Pinot Noir Monterey Central Coast36.5

  • Monterey | Verenigde Staten

Helder robijnrood van kleur. De heerlijke aroma’s van rode kersen en gedroogde cranberry combineren perfect met het vleugje donkere kruiden. De smaak toont wilde bramen en kersentaart samen met een frisse afdronk en lichte toast.

Pasqua Black Label Valpolicella Superiore Ripasso39.5

  • Veneto | Italië

Een tweede vergisting op de schilletjes van de Amarone geeft de wijn meer structuur en aromaconcentratie. Intens in kleur, geur en smaak met aroma’s van kersen, bessen en hints van toast. Rijk en warm met zijdezachte tannines.

Château Tour de Capet Saint-Emilion Grand Cru49.5

  • Saint-Emilion | Frankrijk

Klassieke stijl Bordeaux met ‘state of the art techniek’ gemaakt van Merlot en Cabernet Franc. Diepgang in de wijn, gecombineerd met kracht van dominant donker fruit. Rijk, complex met een lange finish.

Dessertwijnen

Een heerlijk glas dessertwijn of mooie port ter begeleiding?

  • Banyuls | Gérard Bertrand 5.25
  • Muscat | Domaine de Barroubio 5.75
  • Pedro Ximenez | Gonzalez Byass 5.25
  • Fine Ruby of White | Poças 4.25
  • Tawny Port | Poças 4.75
  • Late Bottled Vintage | Poças 5.75

Open wijnen
WIT

Agustinos Reserva Chardonnay
Maipo Valley | Chili per glas 5.25 | per fles 27.5

Deze Chardonnay uit de Chileense Maipo Valley is fris en evenwichtig van karakter, met verse ananas, mandarijn en groene appel. De afdronk is lang, rond en vol, met een vleugje vanille.

Osadia Sauvignon Blanc
Central Valley | Chili per glas 5.25 | per fles 27.5

Een fruitige witte wijn uit het kustgebied van de Central Valley. De zon geeft de wijn zijn aromatische, rijpe karakter en de zeewind zorgt voor een aangename frisheid. De wijn barst van het tropische fruit, frisse citrus en minerale tonen.

Bodegas Artero Macabeo-Verdejo
Castilla-La Mancha | Spanje per glas 5.25 | per fles 27.5

De Macabeo kan goed tegen droogte en hitte en voelt zich daarom prima thuis in het zonovergoten La Mancha. Deze blend van Macabeo en Verdejo is smaakvol en sappig, met aroma’s van peer en abrikoos.

MOUSSEREND

Masia Cava Brut
Penedés | Spanje Piccolo 7.5 | per fles 23.5

Deze Cava is puur en levendig. Delicate bubbel door zijn langere rijping en kleinschalige productie, waarin elk detail bijdraagt tot zijn uitzonderlijke goede smaak. Gekenmerkt door groene appel, met een lichte toast, fruitig en speels.

Moët & Chandon, Champagne 79.5

  • Epernay | Frankrijk

Deze Franse klassieker is fruitig en kent een perfecte en uitdagende smaak!

ROSÉ

Pasqua Le Collezioni Rosato
Puglia | Italië per glas 5.25 | per fles 27.5

Zalmroze, mild droge rosé met vriendelijke, fruitige aroma’s van zoete kersen. Licht en verfrissende in de smaak met een zachte afdronk. Fijn en evenwichtig.

Gérard Bertrand Hampton Water Rosé
Languedoc | Frankrijk per fles 49.5

Elegante lichtgekleurde rosé van exceptionele klasse. Zuiver en met een subtiel pallet van verschillende rode bosvruchten en watermeloen, frisse zuren en een opwekkende mineraliteit.

ROOD

Osadia Merlot
Central Valley | Chili per glas 5.25 | per fles 27.5

Prettige en veelzijdige wijn, vol aroma’s van rijpe rode bessen en verse pruimen, aangenaam en veel fruit in de smaak. Soepel toegankelijk door zachte tannines.

Seriti Shiraz
Westkaap | Zuid-Afrika per glas 5.25 | per fles 27.5

Een wijn van geconcentreerde, volledig rijpe druiven. Fris, levendig rijp fruit, een fijne kruidigheid en een minerale, elegante afdronk maken deze Shiraz smaakvol en perfect doordrinkbaar.

El Molino Malbec Reserve
Mendoza | Argentinië per glas 6.90 | per fles 34.5

Fluweelzachte wijn van de koningsdruif uit Argentinië. Je proeft geconcentreerde, rijpe aroma’s van pruimen en kersen. De afdronk is rond en warm met een vleugje vanille en truffel.

Alcoholvrije ‘wijnen’

per Piccolo (ca. 1.5 glas) 6.25Le Petit Etoile | Chardonnay
Deze biologische, alcoholvrije, wijn heeft aroma’s van acacia bloem en witte perzik, gecombineerd met een vleugje citrus en vanille. In de mond erg fris, met een lange sappige afdronk.

Le Petit Etoile rosé | Cabernet Sauvignon
Deze lichtroze biologische en alcoholvrije wijn heeft de geur van mooi klein rood fruit zoals de aalbes, zwarte bes en framboos. Aroma’s van delicate bloemen en kruidige tonen geven deze wijn een elegant karakter.

Le Petit Etoile | Cabernet Sauvignon
Deze rode biologische en alcoholvrije Cabernet Sauvignon heeft een diep robijnrode kleur en de geur van ‘jammy’ fruit: zwarte bessen, kers, vanille en kruidnagel. In de mond een stevige structuur en pittige, gepeperde tonen.

Het menu van Planken Wambuis is Frans, met een Veluwse twist. Veel ingrediënten zijn daarom biologisch, huisgemaakt, of komen bij ons uit de regio. Want we vinden het belangrijk dat we weten wat we serveren. Hiernaast werken we het liefst met producten van het seizoen. Dit betekent dat het Planken Wambuis menu van tijd tot tijd verandert!

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu

Lunchen of dineren met een 3 gangen menu, het kan in ons restaurant in Ede. Alle gerechten van onze menukaart kun je ’s middags al vanaf 12.00 uur bestellen. Wordt het vis, vlees, vegetarisch? Het is allemaal present op het Planken Wambuis menu.

Het driegangemenu stel je bij ons helemaal zelf samen. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van onze menukaart – bestel waar je op dat moment zin in hebt! We weten bijna zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Ga bijvoorbeeld voor soep vooraf, of voor vis of vlees. Ook onze entrée is een goede inkomer: ovenvers Turks brood met drie dips. Als nagerecht heb je de keuze uit allerlei lekkers; zoet of hartig. Ga je voor iets met chocola? Fruit? IJs? Kaas?

Naast een 3 gangen menu, kun je bij ons terecht voor een lunch, brunch, diner, high tea, high wine en borrel. Ook met een grote groep kun je bij ons aanschuiven. Klets bij, haal oude verhalen op en bespreek nieuwe – allemaal onder het genot van een koud drankje, biertje, of een wijn van onze uitgebreide wijnkaart.

Onze specialiteit: wild

Als een van de bekendste wildrestaurants van Nederland, is het vanzelfsprekend dat vlees wel een hele belangrijke plaats inneemt op onze menukaart. Scharrelhoen, buikspek, hert – je kunt het bij ons eten. Ook onze specialiteiten betreffen vlees. Zo is daar de ‘Proeverij Planken Wambuis’: een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep. En ook is onze specialiteit de ‘Charcuterie van het seizoen’: een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui.

Wildrestaurant aan de rand van de Veluwe

Wildrestaurant Planken Wambuis vind je aan de Verlengde Arnhemseweg 146, tussen Ede en Arnhem. Ons restaurant op de Veluwe bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Planken Wambuis. Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide. Het is het thuis van edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en boommarters. Wil je graag wild eten op de Veluwe, dan is ons wildrestaurant in Ede de ideale locatie.

Vanaf ons wildrestaurant op de Veluwe loop je zo het natuurgebied Planken Wambuis in, en vanaf hier start of hervat je je wandel- of fietstocht, of dagje uit. Wist je dat er in het restaurant hele mooie wandel- en fietsroute beschikbaar zijn, en dat je de elektrische fiets bij ons kan opladen?

Bij Planken Wambuis zijn we trots op het feit dat we al sinds 1926 bestaan, en dat we ‘top-rated’ zijn op Tripadvisor. We zijn dus hard op weg om het beste wildrestaurant van Nederland te worden!

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

Reserveren
Voor een driegangenmenu (lunch of diner) kun je bij Planken Wambuis reserveren: telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT