HET RESTAURANT
VOOR ASPERGES

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Culinair asperges eten in een restaurant? Dan moet je bij Planken Wambuis zijn. Elk voorjaar maakt onze keukenbrigade de heerlijkste gerechten met dit Hollandse, witte goud. Zodra ze in de lente hun kop opsteken en aanbelanden in onze keuken, gaan onze koks in de weer met deze kostbare groente. Kom in het aspergeseizoen naar Ede en ervaar in ons restaurant onze specialiteit asperges. Een culinaire belevenis!

Het witte goud uit de donkere bodem

Wist je dat asperges hun witte kleur hebben omdat ze onder de grond groeien en dus geen licht zien? Maar dit is niet waar ze hun bijnaam aan te danken hebben… Asperges staan bekend als het ‘witte goud’ omdat ze zo kostbaar zijn. Het oogsten is namelijk een intensief klusje. Rond februari of maart steken de eerste asperges ‘de kop op’. De stengels zitten dan allemaal in de grond en moeten met de hand worden opgespoord en afgesneden. Een arbeidsintensief klusje. Om deze reden zijn asperges dus zo kostbaar.

Het aspergeseizoen

Hoewel asperges in de supermarkt het hele jaar rond verkrijgbaar zijn, zijn de verse asperges van Nederlandse bodem maar kort verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen duurt ongeveer twee maanden. Maar wanneer deze begint? Dat is elk jaar anders; het hangt af van de temperatuur in ons land. Wat wél elk jaar hetzelfde is, is de dag waarop het aspergeseizoen eindigt – en die komt altijd te snel, als je het ons vraagt… Het einde is traditiegetrouw op de feestdag van Sint Jan, op 24 juni. Na deze datum wordt er geen enkele asperge meer geoogst. Zo verzekert de aspergeteler zich ervan dat de aspergeplant weer volop krachten verzamelt om de winter te overleven – en hij het jaar erop dus weer volop asperges kan oogsten.

In het aspergeseizoen krijgen we bij Planken Wambuis elke dag verse asperges aangeleverd. Om deze reden hebben we daarom elk jaar weer een speciale voorjaarskaart –mét Hollandse asperges. Want hoe verser ze zijn, hoe meer vitamines én hoe meer smaak.

Het aspergemenu van restaurant Planken Wambuis

De smaak van asperges? Die is romig, zoet en zacht als boter! Traditioneel eet je asperges met ham, een gekookt eitje en een roombotersaus. Onze koks houden die traditie graag in ere, maar geven gerechten ook graag een eigentijds jasje. Zo ook bij asperges. Laat je daarom in het voorjaar door het aspergemenu in ons restaurant verrassen door de combinatie van vertrouwde én nieuwe smaken. En geniet daarbij van een van onze wijnen van de wijnkaart; een witte wijn combineert uitstekend bij de smaak van het witte goud.

Tip! In het voorjaar kan je onze asperges ook eten als bijgerecht, naast andere gerechten van de voorjaarskaart.

Na een dagje uit asperges eten bij Planken Wambuis

Restaurant Planken Wambuis in Ede is een nostalgische herberg in een modern jasje. Je vindt ons aan de Verlengde Arnhemseweg 146 tussen Arnhem en Ede, op achthonderd meter van de A12 en A50. Dankzij deze locatie – goed bereikbaar en toch midden in de natuur – zijn we de ideale afspreeklocatie op de Veluwe. Asperges eten in ons restaurant kan je in de voorjaarsvakantie of rondom de paasdagen goed combineren met allerlei uitjes. Op tien minuten rijafstand van Planken Wambuis vind je namelijk Burgers’ Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum!

Aspergemenu reserveren

Met wie kom jij asperges eten? Proef het aspergemenu bij restaurant Planken Wambuis. Reserveer meteen, want voor je het weet is het Nederlandse aspergeseizoen alweer ten einde; traditiegetrouw loopt het seizoen door tot de feestdag Sint Jan, op 24 juni. Reserveer telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online een tafeltje.

Aspergemenu reserveren

Met wie kom jij asperges eten? Proef het aspergemenu bij restaurant Planken Wambuis. Reserveer meteen, want voor je het weet is het Nederlandse aspergeseizoen alweer ten einde; traditiegetrouw loopt het seizoen door tot de feestdag Sint Jan, op 24 juni. Reserveer telefonisch (telefoon 026 – 482 1251of online een tafeltje.

RESERVEER
DIRECT