BEKIJK DE
DINER KAART

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Wildbouillon 8,50

met een ravioli van bospaddenstoelen en kervel

  • Pompoen wortelsoep 8,50

met kokos en gember

  • Soep van de Chef! 7,50

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 18,50

een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met vijgenrelish, cornichos en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood 6,50

met drie lekkere dips!
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Hertencarpaccio 14,50

met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise

  • Rouleau van hoen 14,50

gevuld met appel en hertensukade, met daarbij mandarijn-marmelade

  • Wild duet 13,50

een combinatie van paté en mousse, met roggekruim, brioche brood en vijgenchutney

  • Zalmtartaar 14,50

verse en gerookte zalm, met kappertjes, zuurdesemcroutons en dragon-mayonaise

  • Hollandse garnalen 14,50

met aardappelsalade en schuimige cocktailsaus

  • Pompoen 13,50

structuren van pompoen, met een feta-crème, hazelnoten en Hojiblanca olijfolie

  • Gebakken coquilles 16,50

op bietenrisotto met een hint van sinaasappel en fumet van schaaldieren

  • Hertensukade 15,50

met bloedworst, appel en eigen jus

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Roodbaars 23,50

Op de huid gebakken roodbaars met kreeftensaus

  • Kabeljauw 22,50

met een beurre blanc met vadouvan

van het land

  • Hertenboutfilet 28,50

met saus van rode port

  • Zwijnshaasfilet 24,50

met champignons, ui, rookspek en Jagersaus

  • Tournedos van de ossenhaas (180g) 29,50

met pepersaus

  • Wildpeper 22,50

op traditionele wijze bereid, met een peperkoek en wildgarnituur

  • Hazenrugfilet 26,50

met saus van granaatappel en vossenbessen

  • Veluwse eendenborst 24,50

met saus van sinaasappel, roze peper en Grand Marnier

Vegetarisch

  • Portobello 19,50

met cavolo nero, geitenkaas en morillesaus

  • Vegetarische roti 19,50

met kousenband, ei, zoete aardappel en tofu

BIJGERECHTEN - GARNITUREN
De hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende bordgarnituur, aparte aardappelgarnituur en warme groentengarnituur.

Wenst u een bepaalde groentesoort niet? Maakt u dit dan alstublieft kenbaar bij onze gastheer of gastvrouw!

Wenst u extra groenten of aardappelgarnituur?
Vraag het ons gerust en wij zullen deze kosteloos naserveren.

  • Boerenfrieten 3,75

met mayonaise, naast de geserveerde aardappelgarnituur

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 6,50

met stroop

  • Kroket 6,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 9,50
  • Kipschnitzel of kipspiesje 9,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 12,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje 4,75

met een kinderverrassing uit de mand

Heerlijke desserts

  • Luchtige yoghurt 8,75

met honing, gemarineerde vijgen, bitterkoekjes en yoghurt-walnotenijs

  • Sinaasappelmeringue 8,75

sinaasappelcurd, spritsen, meringue en bloedsinaasappel-roomijs

  • Chocolade dessert 8,75

mi-cuit van chocola, gele room, gestoofde peer en Belgisch chocolade-roomijs

  • Klassieke tiramisu 8,75

met espresso, koffielikeur en vanille-ijs

  • Hazelnoot mousse 8,75

met luchtige cake van hazelnoot en hazelnoot-ijs

  • Café Gourmand, espresso 7,50

i.p.v. espresso mag koffie, cappuccino of thee natuurlijk ook

  • Dessertvariatie van onze keukenbrigade 9,50

  • Samen delen 15,00

dessertvariatie om samen van te smullen (2p)

  • Dame Blanche 6,50

met warme chocoladesaus en slagroom

  • IJsvariatie  5,00 | 7,50

naar keuze twee of drie bolletjes ijs (keuze uit: aardbeien-sorbetijs, mango-sorbetijs, limoen-sorbetijs, bananenijs en vanille-ijs)

Kaasplank

  • Kaasplankje 12,50

Selectie van vijf binnen- en buitenlandse kazen, geserveerd met kletzenbrood en rinse appelstroop

Uit eten in Ede? Bij Planken Wambuis geniet je van een diner, vlakbij Ede. Ons restaurant vind je midden in het bos. Op het menu staan verrassende gerechten ‘uit het water’ en ‘van het land’. Maar ook hebben we heerlijke vegetarische opties. Wat betreft prijs zijn onze gerechten niet goedkoop en niet duur – we focussen liever op de beste prijs-kwaliteitverhouding. En dat bevestigen de honderden reviews van mensen op Tripadvisor. Goed eten, goede bediening, en een goede sfeer; daar draait het om bij Planken Wambuis!

Menukaart diner Planken Wambuis

Op het menu van Planken Wambuis staan gerechten met vis en vlees. Een specialiteit van onze chef is de charcuterie; ambachtelijke vleeswaren van het seizoen. Maar overweeg ook zeker de Proeverij Planken Wambuis – een verrassend drieluik. En natuurlijk hebben we ook verrassende vegetarische hoofdgerechten. Bij Planken Wambuis kun je alle gerechten van het menu al vanaf 12.00 uur bestellen. Dus ook als je ’s middags wilt genieten van een uitgebreide, warme maaltijd, zit je bij ons goed.

Van de chef, voor de kinderen

Ook voor de kleintjes hebben we eten waar van gesmuld wordt. Wat dacht je van kindertomatensoep, kindercarpaccio, pannenkoek, kroket, pasta Bolognese, kipnuggets of kipspiesjes of vis van de Chef(!). Als toetje hebben we voor de kinderen een kinderijsje. Natuurlijk mét een verrassing uit de mand!

Een restaurant midden in het bos

Uit eten in de natuur, dat is de belevenis die Planken Wambuis je doet ervaren. Ons restaurant staat in het bos, tussen Ede en Arnhem. Uniek is het verhaal achter ons restaurant. Precies op de plek van het restaurant stond sinds 1782 een oude herberg met de naam ‘Planken Wambuis’. Het omliggende gebied heeft haar naam ‘Planken Wambuis’ aan deze oude herberg te danken. De oude herberg is er niet meer – vandaag de dag staat hier in het bos ons restaurant: een nostalgische herberg in een modern jasje dat in 1926 werd gebouwd.

Biologisch uit eten op de Veluwe

Uit eten op de Veluwe, in een restaurant in de natuur. Dat proef je bij Planken Wambuis! De ingrediënten die wij in gerechten gebruiken zijn zoveel mogelijk biologisch. Bijna alles wat rechtstreeks uit de natuur komt – of dat nu graan voor het brood is, eieren van scharrelkippen of het vlees van wild – staat bij ons de biodiversiteit en het dierenwelzijn op één. Wil je biologisch uit eten, of wild eten op de Veluwe, dan is Planken Wambuis jouw restaurant!


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT