BEKIJK DE
DINER KAART

LUNCH · DINER · HIGH-TEA · HIGH-WINE · HIGH BEER · INTERNET · RECEPTIE
TERRAS · VERGADEREN · GROEPEN · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · DINER · HIGH-TEA
HIGH-WINE · HIGH-BEER
INTERNET ·  RECEPTIE
 TERRAS · VERGADEREN
GROEPEN · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Soepen
Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Tomaten bouillon8.75

heldere bouillon | tomaat | fijne ratatouille

  • Mosterd soep8.75

mosterd | prei | spekjes | oude kaas (vegetarische mogelijk)

  • Soep van de Chef! 8.75

Specialiteiten

    • Charcuterie van het seizoen 18.5

diverse ambachtelijke vleeswaren | cornichons | Amsterdamse ui
voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)

    • Proeverij Planken Wambuis 19.5

kleine voorgerechtjes van de kaart 

Entree

  • Ovenvers Turks brood7.5

met 3 bijpassende dips

Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten

Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Burrata14.5

burrata | wilde tomaat | tomatenjam | papadum

  • Carpaccio16.5

rundercarpaccio | truffel mayonaise | oude kaas | rucola | zonnebloempitten

  • Steak Tartaar16.5

gehakt rundvlees | augurk | eidooier | sjalot | peterselie | Worcester

  • Eenden Rilette16.5

pulled duck in ganzenvet | uienrelish | Amsterdams zuur | zuurdesem

  • Tonijn tataki17.5

gebrande tonijn | sesam | rettich wakame | soja-mayonaise

  • Iberico ribfingers17.5

ribfingers | BBQ-saus | romige polenta | mais | popcorn

  • Zalm17.5

gerookte zalm | gin-tonic gel | komkommer | krokante wasabi

  • Gamba’s Pil Pil18.5

gamba | rode peper | knoflook | olijfolie | zuurdesem

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen.

VIS

  • Zeebaars26.5

Zeebaarsfilet op de huid gebakken | beurre blanc | gepofte paprika | basilicum

  • Zalm27.5

op de huid gebakken zalmfilet | Oosterse vinaigrette | ingelegde gember

  • Scholfilet27.5

krokant gebakken scholfilet | tartaarsaus | citroen

VLEES

  • Varkensprocureur26.5

gegrilde procureur | saus van kriekbier | kersen

  • Kalfs Ossobuco27.5

kalfs ossobuco | saus van pomodori | salie

  • Eend28.5

eendenborst | unaki kabayaki lak | sesam | bosui

  • Steak29.5

Ierse rundersteak | ± 200 gram | pepersaus

  • Rib-eye34.5

Runderrib-eye van de grill | ± 300 gram | kruidenboter

VEGETARISCH

  • Vegetarische Paella21.5

orzo | paprika | venkel | saffraan | olijf

  • Vegetarische gado gado21.5

Jack fruit | taugé | komkomer | pindasaus | ketimoen | rotivel

Bijgerechten - Garnituren
Hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend groentengarnituur.

  • Frites | mayonaise 4.75
  • Zoete aardappels uit de oven4.75
  • Seizoensrauwkost4.75
  • Mayonaise | ketchup0.75

Kindergerechten
Deze zijn uitsluitend te bestellen voor kinderen t/m 16 jaar.

  • Tomatensoep 6.5
  • Pancake 8.5

American pancake | poedersuiker | stroop

  • Kroket of frikandel 9.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 10.5
  • Kipschnitzel of kipspies 12.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Kinder-vis 14.5

appelmoes | mayonaise | frites of aardappelpuree

  • Kinderijsje 6.5

met een verrassing uit de mand!

Desserts

  • Friandises7.5

zoete lekkernijen | espresso | koffie | cappuccino of thee

  • Dame blanche8.5

vanille-roomijs | chocoladesaus | slagroom

  • Kwark cake9.5

luchtige cake | perziken | frambozen coulis | vanille-roomijs

  • Strawberry cheesecake9.5

cheesecake | spritsen | aardbei | aardbei-roomijs

  • Blueberry mess9.5

bosbessen | banketbakkersroom | meringue | cassis sorbet

  • Tiramisu9.5

mascarpone | lange vingers | Bacardi Lemon | limoen sorbetijs

  • Chocolade dessert9.5

arretjescake | witte chocolade ganache | karamel-roomijs

  • Dessertvariatie9.5
  • Samen delen18.5

dessertvariatie (2p)

  • IJsvariatie3 per bol

Naar keuze twee of drie bolletjes ijs

keuze uit: vanille-ijs | aardbei-roomijs | karamel-roomijs | cassis sorbet | limoen sorbet

Kaasplank

  • Kaasplateau16.5

Selectie van verschillende kazen
amandelbrood | appel Calvados gelei

Uit eten in Ede? Bij Planken Wambuis geniet je van een diner, vlakbij Ede. Ons restaurant vind je midden in het bos. Op het menu staan verrassende gerechten ‘uit het water’ en ‘van het land’. Maar ook hebben we heerlijke vegetarische opties. Wat betreft prijs zijn onze gerechten niet goedkoop en niet duur – we focussen liever op de beste prijs-kwaliteitverhouding. En dat bevestigen de honderden reviews van mensen op Tripadvisor. Goed eten, goede bediening, en een goede sfeer; daar draait het om bij Planken Wambuis!

Menukaart diner Planken Wambuis

Op het menu van Planken Wambuis staan gerechten met vis en vlees. Een specialiteit van onze chef is de charcuterie; ambachtelijke vleeswaren van het seizoen. Maar overweeg ook zeker de Proeverij Planken Wambuis – een verrassend drieluik. En natuurlijk hebben we ook verrassende vegetarische hoofdgerechten. Bij Planken Wambuis kun je alle gerechten van het menu al vanaf 12.00 uur bestellen. Dus ook als je ’s middags wilt genieten van een uitgebreide, warme maaltijd, zit je bij ons goed.

Van de chef, voor de kinderen

Ook voor de kleintjes hebben we eten waar van gesmuld wordt. Wat dacht je van kindertomatensoep, kindercarpaccio, pannenkoek, kroket, pasta Bolognese, kipnuggets of kipspiesjes of vis van de Chef(!). Als toetje hebben we voor de kinderen een kinderijsje. Natuurlijk mét een verrassing uit de mand!

Een restaurant midden in het bos

Uit eten in de natuur, dat is de belevenis die Planken Wambuis je doet ervaren. Ons restaurant staat in het bos, tussen Ede en Arnhem. Uniek is het verhaal achter ons restaurant. Precies op de plek van het restaurant stond sinds 1782 een oude herberg met de naam ‘Planken Wambuis’. Het omliggende gebied heeft haar naam ‘Planken Wambuis’ aan deze oude herberg te danken. De oude herberg is er niet meer – vandaag de dag staat hier in het bos ons restaurant: een nostalgische herberg in een modern jasje dat in 1926 werd gebouwd.


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT