BEKIJK DE
DINER KAART

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Sota ajam 8,50

kippenbouillon met mihoen, ei, tauge en lente-ui

  • Vichyssoise 8,50

preisoep met ui, aardappel en truffelolie

  • Soep van de Chef! 8,00

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 19,50

een drieluik, bestaande uit diverse voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 17,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)
een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met uienmarmelade, cornichons en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood met olijfolie, tapenade en aioli 6,50

Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Rundercarpaccio 15,00

met rucola, pijnboompitten, pecorino en pesto

  • Rosé gebraden rosbief 14,50

met chimichurri en tortillachips

  • Mozzarella 14,50

met wilde tomaat, prosciutto en hojiblanca olijfolie (vega & vegan mogelijk)

  • Zalmtartaar 15,50

met zilte groenten en groene curry-mayonaise

  • Roulleau van scharrelhoen 14,50

met mango, little gem en chili

  • Feta 13,50

met watermeloen, olijf en muntolie (vegan mogelijk)

  • Buikspek 14,50

met fregola, maïs en BBQ-saus

  • Gamba’s 15,50

met Turks brood en knoflook-chili

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Scholfilet24,50

met remouladesaus en frites

  • Op de huid gebakken zeebaars 24,00

met saffraan, limoen en beurre blanc

  • Gegrilde zalmfilet 25,50

met citroenolie

van het land

  • Hertenboutfilet 28,50

met meloes-ui en rode wijn-jus

  • Ossobucco24,50

kalfsschenkel zonder bot, met gremolata

  • USA Black Angus Steak 29,50

malse rumpsteak met groene pepersaus

  • Gegrilde procureur 23,50

met salsa rosso

  • Eendenborst25,50

met honing, lente-ui en hoisin

Vegetarisch

  • Mediterrane plaattaart 19,50

bladerdeeg met halloumi, courgette, aubergine, tomaat en rode ui

  • Vegan dahl19,50

met linzen, tomaat, kokos, koriander en rode peper

BIJGERECHTEN - GARNITUREN

Om verspilling tegen te gaan serveren wij bij de hoofdgerechten nog wel een bijpassende bordgarnituur, echter niet meer standaard een aparte aardappel- en groentengarnituur. Deze kunt u uiteraard nog los bestellen.

  • Frites met mayonaise 3,75
  • Roseval aardappels uit de oven3,00
  • Rauwkostsalade2,50
  • Mayonaise of ketchup0,50

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 6,50

met stroop

  • Kroket 6,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 8,50
  • Kipschnitzel 9,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 12,50

met appelmoes, frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje4,75

met een verrassing uit de mand

Heerlijke desserts

  • Limoncello cheesecake 9,00

met roomkaas, spritsen, limoncello en citroensorbet

  • Pina colada 8,75

met kokoscrème, ananastartaar, kokosmakroon, pina colada en kokossorbet

  • Brownie8,75

met kers en kersensorbet

  • Tiramisu 9,00

met mascarpone, lange vingers, koffie, amaretto en espresso-ijs

  • Clafoutis8,75

met perzik, framboos en vanille-ijs

  • Café Gourmand 7,50

drie zoete lekkernijen met espresso
i.p.v. espresso mag koffie, cappuccino of thee natuurlijk ook

  • Dessertvariatie van onze keukenbrigade 10,50

  • Samen delen 15,00

dessertvariatie (2p)

  • Dame Blanche 7,50

vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • IJsvariatie  2,50 per bol

Naar keuze twee of drie bolletjes ijs, keuze uit: vanille-ijs, citroensorbet, kokossorbet, kersensorbet of espresso-ijs

Kaasplank

  • Kaasplankje 14,50

Selectie van vier verschillende kazen, geserveerd met kletzenbrood en vlierbes-jam

Uit eten in Ede? Bij Planken Wambuis geniet je van een diner, vlakbij Ede. Ons restaurant vind je midden in het bos. Op het menu staan verrassende gerechten ‘uit het water’ en ‘van het land’. Maar ook hebben we heerlijke vegetarische opties. Wat betreft prijs zijn onze gerechten niet goedkoop en niet duur – we focussen liever op de beste prijs-kwaliteitverhouding. En dat bevestigen de honderden reviews van mensen op Tripadvisor. Goed eten, goede bediening, en een goede sfeer; daar draait het om bij Planken Wambuis!

Menukaart diner Planken Wambuis

Op het menu van Planken Wambuis staan gerechten met vis en vlees. Een specialiteit van onze chef is de charcuterie; ambachtelijke vleeswaren van het seizoen. Maar overweeg ook zeker de Proeverij Planken Wambuis – een verrassend drieluik. En natuurlijk hebben we ook verrassende vegetarische hoofdgerechten. Bij Planken Wambuis kun je alle gerechten van het menu al vanaf 12.00 uur bestellen. Dus ook als je ’s middags wilt genieten van een uitgebreide, warme maaltijd, zit je bij ons goed.

Van de chef, voor de kinderen

Ook voor de kleintjes hebben we eten waar van gesmuld wordt. Wat dacht je van kindertomatensoep, kindercarpaccio, pannenkoek, kroket, pasta Bolognese, kipnuggets of kipspiesjes of vis van de Chef(!). Als toetje hebben we voor de kinderen een kinderijsje. Natuurlijk mét een verrassing uit de mand!

Een restaurant midden in het bos

Uit eten in de natuur, dat is de belevenis die Planken Wambuis je doet ervaren. Ons restaurant staat in het bos, tussen Ede en Arnhem. Uniek is het verhaal achter ons restaurant. Precies op de plek van het restaurant stond sinds 1782 een oude herberg met de naam ‘Planken Wambuis’. Het omliggende gebied heeft haar naam ‘Planken Wambuis’ aan deze oude herberg te danken. De oude herberg is er niet meer – vandaag de dag staat hier in het bos ons restaurant: een nostalgische herberg in een modern jasje dat in 1926 werd gebouwd.

Biologisch uit eten op de Veluwe

Uit eten op de Veluwe, in een restaurant in de natuur. Dat proef je bij Planken Wambuis! De ingrediënten die wij in gerechten gebruiken zijn zoveel mogelijk biologisch. Bijna alles wat rechtstreeks uit de natuur komt – of dat nu graan voor het brood is, eieren van scharrelkippen of het vlees van wild – staat bij ons de biodiversiteit en het dierenwelzijn op één. Wil je biologisch uit eten, of wild eten op de Veluwe, dan is Planken Wambuis jouw restaurant!


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT