BEKIJK DE
DINER KAART

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE · DINER · RECEPTIE · INTERNET · TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN · TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN · OP 800 METER VAN A12 EN A50

LUNCH · BRUNCH · HIGH-TEA · HIGH-WINE
DINER · RECEPTIE · INTERNET
TERRAS · FEEST · BRUILOFT
VERGADEREN · CATERING · GROEPEN
TUIN-BBQ · GRATIS PARKEREN
OP 800 METER VAN A12 EN A50

Hoofdgerechten
Vanaf 12:00 uur te bestellen

uit het water

  • Op de huid gebakken doradefilet 22,50

met een Tom Kha Kai saus (van kokos, limoenblad en citroengras)

  • Sliptong 22,50

met remouladesaus en boerenfrieten

  • Gegrilde zalmfilet23,50

geserveerd met een beurre blanc, waarin yuzu en venkel

van het land

  • Filet van boerderijhert 27,50

met een rode wijnsaus

  • Zacht gegaarde kalfs-ossobuco (van Eco-Fields uit Wekerom)24,50

uit eigen jus, geserveerd met gremolata

  • Zwijnskotelet van de grill 22,50

geserveerd met een mediterrane kruidenboter

  • Supreme van scharrelhoen 22,50

met een romige saus van morilles

  • Grainfed tournedos van de ossenhaas (180g) 29,50

met romige groene pepersaus, afgeblust met cognac

Vegetarisch

  • Wraps gevuld met gado gado en pinda-kokossaus  19,50

spitskool, komkommer, sugar snaps, taugé, bosui, krokant gebakken tempeh en pinda/kokos

  • Indiase groenten-madras 19,50

met peulvruchten, geserveerd met Indiaas naanbrood

Voor de kleintjes

  • Kindertomatensoep 4,50
  • Kindercarpaccio 9,50
  • Pannenkoek 4,75

met stroop

  • Kroket 6,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Pasta Bolognese 8,50
  • Kipnuggets of kipspiesje 8,75

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Vis van de Chef voor de kleintjes 10,50

met frites en mayonaise of aardappelpuree

  • Kinderijsje 2,85

met een kinderverrassing uit de mand

Kaasplank

  • Kaasplankje9,50

Selectie van 3 binnen- en buitenlandse kazen
Geserveerd met kletzenbrood en tomatenjam

Soepen

Als lunchgerecht, voorgerecht of tussengerecht

  • Oosters gekruide gevogeltebouillon 8,50

met een garnituur van noedels, ei, taugé en bosui

  • Spinazie-crèmesoep8,50

met een garnituur van gerookte zalm en crème fraiche

  • Soep van de Chef! 8,00

Specialiteiten

  • Proeverij Planken Wambuis 19,50

een verrassend drieluik, bestaande uit drie voorgerechtjes, aangevuld met een kopje soep

  • Charcuterie van het seizoen 18,50

voor bij een apéritief of als entrée om te delen (voor 2 personen)

een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren uit het seizoen geserveerd met vijgen-relish, cornichons en Amsterdamse ui

Entree

  • Ovenvers Turks brood 5,75

met drie lekkere dips!
Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée.

Voorgerechten

Vanaf 12:00 uur te bestellen

  • Rundercarpaccio 14,50

met zongedroogde tomatensalsa, rucola en cashewnoten

  • Gerookte ribeye14,50

met uienmarmelade en een tuille van Reypenaerkaas

  • Vitello13,75

met een rouleau van tutti frutti en ras el hanout-mayonaise

  • Huisgemaakte gravad lax14,75

met groene asperges en grove mosterd-crème fraiche

  • Rillette van gestoomde makreel13,50

geserveerd met een salade van parelgort en Pergamena di Pane

  • Bavarois van geitenkaas van de De Bokkesprong12,50

met een coulis van paprika en olijvenpoeder

  • Gebakken gamba’s16,50

in een romige chili-knoflooksaus met limoen en roergebakken spinazie

  • Kalfssukade14,50

uit eigen jus met een ravioli van bloemkool en beurre noisette

BIJGERECHTEN - GARNITUREN

De hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende -bordgarnituur en een aparte aardappel- en rauwkostsalade.

Wenst u een bepaalde groentesoort niet? Maakt u dit dan alstublieft kenbaar bij onze gastheer of gastvrouw!

Wenst u extra rauwkost of aardappelgarnituur? Vraag het ons gerust en wij zullen deze kosteloos naserveren.

  • Boerenfrieten 3,75

met mayonaise, naast de geserveerde aardappelgarnituur

Uit eten in Ede? Bij Planken Wambuis geniet je van een diner, vlakbij Ede. Ons restaurant vind je midden in het bos. Op het menu staan verrassende gerechten ‘uit het water’ en ‘van het land’. Maar ook hebben we heerlijke vegetarische opties. Wat betreft prijs zijn onze gerechten niet goedkoop en niet duur – we focussen liever op de beste prijs-kwaliteitverhouding. En dat bevestigen de honderden reviews van mensen op Tripadvisor. Goed eten, goede bediening, en een goede sfeer; daar draait het om bij Planken Wambuis!

Menukaart diner Planken Wambuis

Op het menu van Planken Wambuis staan gerechten met vis en vlees. Een specialiteit van onze chef is de charcuterie; ambachtelijke vleeswaren van het seizoen. Maar overweeg ook zeker de Proeverij Planken Wambuis – een verrassend drieluik. En natuurlijk hebben we ook verrassende vegetarische hoofdgerechten. Bij Planken Wambuis kun je alle gerechten van het menu al vanaf 12.00 uur bestellen. Dus ook als je ’s middags wilt genieten van een uitgebreide, warme maaltijd, zit je bij ons goed.

Van de chef, voor de kinderen

Ook voor de kleintjes hebben we eten waar van gesmuld wordt. Wat dacht je van kindertomatensoep, kindercarpaccio, pannenkoek, kroket, pasta Bolognese, kipnuggets of kipspiesjes of vis van de Chef(!). Als toetje hebben we voor de kinderen een kinderijsje. Natuurlijk mét een verrassing uit de mand!

Een restaurant midden in het bos

Uit eten in de natuur, dat is de belevenis die Planken Wambuis je doet ervaren. Ons restaurant staat in het bos, tussen Ede en Arnhem. Uniek is het verhaal achter ons restaurant. Precies op de plek van het restaurant stond sinds 1782 een oude herberg met de naam ‘Planken Wambuis’. Het omliggende gebied heeft haar naam ‘Planken Wambuis’ aan deze oude herberg te danken. De oude herberg is er niet meer – vandaag de dag staat hier in het bos ons restaurant: een nostalgische herberg in een modern jasje dat in 1926 werd gebouwd.

Biologisch uit eten op de Veluwe

Uit eten op de Veluwe, in een restaurant in de natuur. Dat proef je bij Planken Wambuis! De ingrediënten die wij in gerechten gebruiken zijn zoveel mogelijk biologisch. Bijna alles wat rechtstreeks uit de natuur komt – of dat nu graan voor het brood is, eieren van scharrelkippen of het vlees van wild – staat bij ons de biodiversiteit en het dierenwelzijn op één. Wil je biologisch uit eten, of wild eten op de Veluwe, dan is Planken Wambuis jouw restaurant!


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.


Reserveren

Bij Planken Wambuis reserveren kan telefonisch (telefoon 026 – 482 1251) of online.

RESERVEER
DIRECT